Otthonbiztosítás

Az otthonbiztosítás milyen szolgáltatásokat nyújt?

Lopás, tűz, robbanásbiztos cső, rövidzárlat, viharos károk és így tovább: Otthoni tartalom biztosításunk védi az egész készletét. A háztartásban használt minden sérült vagy ellopott bútor, értéktárgy és eszköz eredeti árát kicseréljük. A csomagokkal, üvegekkel, kerékpárral és természetes károkkal járó kiegészítő biztosítással tovább optimalizálhatja otthoni védelmét.

 • Fizetjük az új értéket-Nem számít, mennyire idősek a dolgok: tőlünk kapjuk meg az új árat.
 • Túlfeszültség okozta károsodás-Villámcsapás után fizetünk, ha az elektronikája megsérül.
 • Nagyfokú gondatlanság biztosított-Ha nem, nem: a biztosítási fedezetet nem teljesen elveszíti önellenes károk esetén. Azt is vállaljuk, hogy kárt okozz magának.

Megéri e otthonbiztosítást kötni?

Mindenkinek szüksége van egy háztartási biztosításra. Gondolj csak arra, amit a házban vagyonban talál: Miután egy betörés, vízkár vagy tűz károsodott, gyorsan eljuthat a tízezrekbe. Egyébként nem számít számunkra, hogy az objektumok magához vagy másokhoz tartoznak-e. Mi mindent fizetünk, ami a nappaliban és a szomszédos szobákban van – beleértve az erkélyen és a teraszon, valamint a garázsban és a pincében. Még egy dolog: A családi házak különösen gyakran érintettek, itt a betörés legnagyobb kockázata. otthonbiztosításokMilyen vagyontárgyak tartozhatnak az otthonbiztosítás körébe?

 • A közös képlet a következő: A háztartás minden mozgó alkatrésze a háztartás tartalmának része. Ezek közé tartoznak többek között ezek a dolgok:
 • A bútorok, mint bútorok, díszítőelemek, könyvek és edények,
 • Textíliák, például párnák, ruhák és textíliák,
 • elektronikus eszközök, például számítógépek, televíziók, mobiltelefonok, zenei rendszerek és játékkonzolok,
 • Értékpapírok, például készpénz, jegyzékek és ékszerek,
 • Eszközök és berendezések,
 • Sport- és hobby felszerelések is
 • Kerti bútorok, kerti szerszámok és még játékok a házban

Az otthonbiztosítás főszabály szerint a szokásos lakossági biztosítási rendszer Magyarországon található. Ezenkívül az ausztriai háztartási biztosítás hivatalos biztosítási forma, de csak a német háztartási biztosítás ellentámadásaként. Kis különbségek vannak, de ezek elsősorban a biztosítók biztosítási feltételeinek köszönhetők. Elvben a biztosító társaságok teljesen összehasonlíthatóak. De mi is olyan fontos az otthonbiztosítással kapcsolatban, és mit tehet ez valójában?

Otthonbiztosítás – miért olyan fontos?

Az otthonbiztosítás (vagy a háztartási biztosítás) gyakran az első konzultáció során sok biztosítási tanácsadónak nevezik kötelező biztosításnak. És a szülők is szeretnék megadni a gyermekeiket, akik az első otthonukba költöznek, tanácsot adnak a háztartási biztosítás megkötéséért. Miért van ez? Mivel az otthonbiztosítás a legjobb megoldás a meglévő háztartási tartalmak biztosítására, vagyis minden háztartás ingóságára, beleértve a bútorokat is. Ezenkívül további biztosítékok, például az üvegbiztosítás is beletartozhat a háztartási biztosításra. Ez magában foglalja például az üvegtáblák, tükrök vagy kerámia főzőlapok károsodását. Az alsó sorban meg kell jegyezni, hogy egy háztartási biztosítás főleg a lakberendezés és a nappali belsejében lévő tárgyak védelme vagy a kár vagy veszteség helyettesítése.

Otthonbiztosítás – mi a lényege?

Az otthonbiztosítás általában egy sor ellátást tartalmaz. Az otthonbiztosítás általában egy komponenssel rendelkezik a tűz, a csapvíz, a betörés és a lopás, valamint a vihar és a jégeső elleni védelem érdekében.

Tűzveszély elleni védelem

Ha egy tűz kijön az otthonban vagy a lakásban, akkor gyorsan a háztartás nagy részét megsemmisítheti. Bútorok, papírok, könyvek és még sok más olyan anyag, amelyek többé-kevésbé nagy anyagi értékkel rendelkeznek, gyorsan lángolhatnak. Ilyen esetben az otthonbiztosítás fedezi a megsemmisített tételek cseréjét. A tűz elleni védelmet általában a következőkkel biztosítják:

 • a normál esetben
 • egy villámcsapás okozta tűz
 • egy robbanás okozta tűz
 • az implózion által okozott tűz
 • a lángot okozó tűz hatása vagy összeomlása
 • Védelem a csapvíz sérülések ellen

A csapvíz eleme a háztartási biztosítás védi a háztartási okozta károk ellen a helytelen mentesítés csapvizet a be- és kiáramlását a csapvíz, a csőrendszer a fűtés vagy a légkondicionáló. Itt a kondenzált vizet csapvíznek is tekintjük. Amit nem tartalmaz az eső által okozott vízkár. Nyitott ablak, amelyen át esik az apartman, nagy károkat okozhat a háztartásban, de ezeket nem fedezi a háztartási biztosítás. Inkább a háztartási biztosítás csapvíz összetevője csak a kár okozta, például a csőtörés okozta a biztosításban. Az, hogy a csőtörést az anyag kopása vagy fagy okozza-e, másodlagosan másodlagos. Mire figyeljen a biztosítási körbe tartozó finom nyomtatásra. Például ilyeneket hosszabb távollét kikapcsolása nélkül a fő csap vagy hosszabb használaton kívüli fűtési rendszer vezethet anélkül, hogy először a víz kiürítését a az a tény, hogy a sérült, nem fogadható el. Általában a kárrendezéshez megtagadják a biztosítás, ha a kár már bekövetkezett, a saját mulasztása vagy a kötelességszegés a háztartás tagja vagy hibája olyan készülék, mint egy mosógép, vagy egy ruhaszárító. ingatlanbiztosítás-otthonbiztosításA túlfolyó mosogató, hogy történt, mert a gyermek a csapot, és nem fordult vissza, a kiszivárgott mosógépet vagy a mosogatógépet, vagy csak a klasszikus: az elhagyott tetőablak. Mindezek miatt vízkárosodást okoz, amely nem felel meg a csapvíz károsodásának. Ezenkívül fontos megérteni, hogy a háztartási vízcsap komponens, mint maga a biztosítás, egészében csak a háztartásra, és nem az épületre irányul. Természetesen a falon lévő csőből származó víz szivárgása szintén károsítja az épületet, amelyet meg kell oldani. Akár a száraz falat megfelelő szárítóberendezéssel kell lemenni, akár ténylegesen meg kell szabadulnia a tapéta falától és újracsomagolni, a költségeket nem fedezi a háztartási biztosítás. Ez a költség az építési biztosítás felelőssége.

A betörés és a lopás elleni védelem

Ha a biztosított személy háza vagy háza be van törve, a biztosítás fedezi az ellopott tárgyak cseréjét. Ezenkívül a vandalizmus nyomainak eltávolításának költségeit is figyelembe veszik. Itt nincs biztosítva a kerékpár lopás vagy lopás a dolgok, amelyek nem tárolják a házban vagy a lakásban. Például, ha egy babakocsi áll az ajtó előtt, és ellopják, a háztartási biztosítás nem jön ide. Alapvetően egy külön lopásbiztosítást kell végrehajtania a kerékpárok számára. Néha kiterjeszti a háztartási biztosításokat a “kerékpár lopás” pontra. Itt érdemes, de aztán költség-összehasonlítás a szolgáltatók között.

Védelem a vihar és a jégeső károk ellen

Ha az égboltból vihar vagy vastag jégeső jön, ez jelentős károkat is okozhat. Különösen, ha az alkatrész a költségvetési hatással lesz, például azért, mert a vihar fedezte a tető, a ház és az eső vagy jégeső most behatolni viszonylag akadálytalanul, vagy mert a vihar összetört egy ablakot, és az eső most felvert a lakásban , Ilyen esetekben a háztartási biztosítás fedezi a felmerült károkat.Azokra a területeken, ahol különösen súlyos időjárási viszonyok állnak fenn, előfordulhat, hogy ez a szakasz nem szerepel a biztosításban, vagy csak egy közös beruházással érhető el.

Mit fizet a biztosítás, ha kárt szenvednek?

Ez valójában más. Ausztriában, például a háztartási biztosítás részeként, az elveszett vagy sérült tétel értéke általában átveszik. Csak akkor, ha az időérték az új érték 40% -a alatt van, az időérték visszatérítésre kerül. Németországban általában a valós érték, amelyet a biztosító megtérít. Itt rendszeres különbséget teszünk például a műszaki eszközök (időérték) és például a bútorok vagy ékszerek (csere vagy akvizíció érték) között. Végül további részleteket talál a háztartási biztosítási szolgáltatók vonatkozó biztosítási ajánlatairól.

A háztartási biztosítás – az egyik legfontosabb biztosítás

Bárki, aki rendelkezik egy háztartásban, ismeri a problémát: egy bizonyos rendszerességgel a dolgokat ki kell cserélni, mert már nem vagy teljesen működőképes, vagy egyszerűen eléggé rájuk nézett. Ezek olyan kiadások, amelyeket kiszámíthat, amelyeket meg lehet tervezni, és amelyekre ennek megfelelően megadhatja. Ez eltér a hirtelen károktól a fenti okok miatt. Ezekben az esetekben gyorsan megtörténhet, hogy az ebből eredő kár a tönk szélére hozza az áldozatot, például tűz esetén. Ebben az esetben csak a háztartási biztosítások segíthetnek. Ezért biztosan kérje a biztosító bizalmát.