Kockázati életbiztosítás

Hogy alakul és mennyibe kerül az életbiztosítás havi díja?

Az életbiztosítási biztosítási járulékok kezdetben a biztosított összegtől és a szerződés időtartamától függenek. Minél magasabb a biztosított összeg, és minél hosszabb a kifejezés, annál nagyobb a hozzájárulás. Ezenkívül az életkor és az egészségi állapot határozza meg a járulékok összegét. Az életbiztosítás megkötése előtt kockázatértékelést kell végezni és egészségügyi kérdéseket kell megválaszolni. Egészségügyi vizsgálat nélkül nincs életbiztosítás. Bárki, akinek egészségügyi problémái vannak, vagy a halál kockázatát befolyásoló, már meglévő állapotok, kockázati prémiumokat kell várniuk. A dohányzóknak is pótlékot kell fizetniük. A biztosítók magasabb biztosítási díjat is igényelnek a veszélyes hobbijáért – például a hegymászáshoz vagy a búvárkodáshoz -, valamint a halálozás fokozott kockázatáért.

Mit jelent az életbiztosítás fogalma?

Ki veheti igénybe ki az életbiztosítást?

Az életbiztosítás kifejezetten fontos a kisgyermekes családok számára. Mivel az özvegyi vagy özvegyi nyugdíj, valamint a fél árva nyugdíj formájában nyújtott állami ellátások vészhelyzetben nem elegendőek a jövedelemvesztés és az életszínvonal fenntartásának ellensúlyozásához. Ezért minden esetben a család legfőbb kenyerezője köteles az élethosszig tartó életbiztosítást kivonni, hogy a túlélők haláleset esetén elegendően pénzügyileg biztonságosak legyenek. De még akkor is, ha egy szülő csak a gyermekek oktatásával foglalkozik, halálvédelem ajánlott. Ha az apa vagy anya súlyos betegség vagy baleset következtében hal meg, a partnernek költséges gyermekgondozást kell szerveznie vagy csökkentenie kell a munkaidejét – biztosítási fedezet nélkül fennáll a nyugdíjhiány kockázata.

Mikor érdemes megkötni az életbiztosítást?

Különösen, ha megváltozott az élethelyzete, ellenőrizze túlélője védelmét – például házasság vagy gyermek születése után. A szerződéses összegek összege továbbra is elégséges ahhoz, hogy szükségleteinek megfelelően pénzügyileg biztos legyen az eltartottak? Itt ellenőriznie kell, hogy a szolgáltató változása érdemes-e Önt. Gyakran előfordulhat, hogy a biztosított összeg jelentősen alacsonyabb, mint a meglévő szerződéssel. Összehasonlíthatja egymással több díjszabást. Ez egyszerűen a Zaro által végzett gyors ellenőrzéssel történik: Szakértőink szívesen ellenőrizni fogják Önt, ingyenesen, kötelesség nélkül, hogy egy változás fizet-e Önért személyesen. Ha olcsó biztosítást találsz, akkor törölheted a régi szerződésedet – általában egy fizetési időszak végén, vagyis egy hónapos havi hozzájárulással.

Halál esetére melyik biztosítási összeget és milyen időintervallumra választja családja védelmére?

A biztosítási halálösszegnek olyan magasnak kell lennie, hogy a rokonok meg tudják tartani életszínvonalukat. Hüvelykujjként a fogyasztói ügyvédek azt javasolják, hogy a bruttó éves jövedelem három-ötszörösét túlélő biztosításként rendezzük el. Példa: Ha egy alkalmazott évente 48 000 euró bruttó árat keres, akkor a biztosításnak halálesetek esetén legalább 144 000 eurót kell fizetnie. Ez azonban csak egy durva útmutató. Mennyi pénzt szeretne a rokona halál esetén teljesen függ a személyes helyzetétől. A szerződés időtartama elég hosszú ahhoz, hogy megóvja túlélőit. A szülőknek meg kell választaniuk a szerződéses időt, amíg a gyerekek befejezték tanulmányaikat és tanulmányaikat, és pénzügyileg önellátóak. Rendszerint családi életbiztosítási politikának kell lennie, amíg a legfiatalabb gyermek 25 éves.

Van olyan ember a környezetében, aki közel áll a szívéhez – például élettársa, gyermekei vagy üzleti partnerei?

Függenek anyagilag ezek az emberek Öntől, mert Ön a családban a legfőbb kenyér keresője? Szeretne biztos lenni abban, hogy a szeretteinek nem lesznek pénzügyi gondjai és nehézségei, amennyiben történne Önnel valami?

Ki a kaphatja meg meg a haláleset bekövetkeztekor az életbiztosítási összeget és kell adózni?

Ha a biztosított meghal, akkor a biztosított összeg a kedvezményezettnek kerül kifizetésre. Ennek nem feltétlenül kell lennie a biztosítási kötvénytulajdonosnak – aki aláírja a szerződést. Az előfizetési jog meghatározása érdekében a kötvénytulajdonos a szerződés megkötésekor értesíti a biztosítót, aki halál esetén a pénzt kapja. Rendszerint az előfizetési jogot a szerződés megkötése után is meg lehet változtatni – például, ha az új partnert a válás után biztosítani kell. A házas párok általában kevés örökösödési problémával szembesülnek a halálbüntetés kifizetésekor: a házastársak 500 000 euró adómentességet örökölje, minden gyermek 400 000 eurót. A házasság nélküli párok számára azonban minden partnernek csak 20 000 eurós juttatás van. Ezért csak a nem házas partnerek, akik szeretnék biztosítani egymást, ésszerűen kötni a szerződéseket “kereszt”. Ez megakadályozza az örökösödési adó megfizetését a biztosított összegre. Például a férfi olyan szerződést köt, amely biztosítja a feleségét. A férfi itt a biztosított és a kedvezményezett, a felesége a biztosított. Ha meghal, a férj, mint a kötvénytulajdonos megkapja a halálesetet adómentes. A nő viszont szerződést kötött az ember életéről.

Igénybe lehet e venni hiteltörlesztésre is az életbiztosítási összeget?

Alternatív megoldásként az életbiztosítási kötvényt az ingatlanhitelek fedezésére szolgáló maradék adósságbiztosításként is felhasználhatják. Itt a halálbüntetésnek olyan magasnak kell lennie, mint a fennálló egyenleg.Ne feledje, hogy ha a hitel korán visszafizetésre kerül, a bank díjat számít fel – egy úgynevezett előtörlesztési bírságot. Ezért a biztosított összeget növelni kell ezzel az összeggel. Nyilvánvalóan tíz százalékot kell a hitel összegéről tennie. Például 150.000 eurós hitel lenne 15.000 euró. Ez biztosítja, hogy rokonai teljes egészében visszafizessék a kölcsönt – optimális halálozási védelmet biztosítanak partnere vagy gyermeke számára. Annak érdekében, hogy biztosítsa az ingatlanhitel, akkor is választhat a kockázati biztosítás egy járadékcsökkentő összeg. Az ilyen szerződések esetében a biztosított összeg évente körülbelül olyan gyorsan csökken, mint a fennmaradó adósság, amelyet még fizetni kell. Ezért az ilyen szerződések néha olcsóbbak. De ellenőrizze, hogy egy ilyen szerződés valóban olcsóbb-e, mint a biztosítási összeg állandó összeggel.