Litecoin

Mi az a Litecoin?

A Litecoin nemzetközi rövidítése LTC egy peer-to-peer titkosítási és nyílt forrású szoftverprojekt, amelyet az MIT / X11 licenc alatt adtak ki. Az érmék létrehozása és átruházása nyílt forráskódú kriptográfiai protokollon alapul, amelyet egyetlen központi hatóság sem irányít. Az érmét a technikai részletek inspirálják és a technikai részletek közel azonosak, a Bitcoinnal.

Mi a különbség a Litecoin és a Bitcoin között?

2009-ben Satoshi Nakamoto a bitcoint indította el a világ első titkosítási valutájaként. A kód nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy bárki módosíthatja és más projektekhez szabadon felhasználható. Számos titkosító pénznem váltott ki módosított változattal a kód, különböző szintű sikerrel. A Litecoint 2011-ben jelentették be azzal a céllal, hogy az “ezüst” a bitcoin “aranyjává” legyen. Az írás idején a Litecoin a bitcoin után a legmagasabb piaci kupakkal rendelkezik bármilyen bányászott kriptokontrollhoz.

Itt van az útmutató, amely bemutatja a bitcoin és a Litecoin közötti döntő különbséget.

A pillanatnyi különbségek
Bitcoin litecoin
Érme limit 21 millió 84 millió
Algoritmus SHA-256 Scrypt
Az átlagos blokkidő 10 perc 2,5 perc
A 2016-os 2016 blokk blokkja nehézkes
Blokk javadalmazás részletei Minden 210 ezer tömb felére csökkent. Megszűnt minden 840 000 blokkban
Kezdeti jutalom 50 BTC 50 LTC
Aktuális blokk jutalma 25 BTC 50 LTC
Block explorer blockchain.info block-explorer.com
Készítette: Satoshi Nakamoto Charles Lee
A létrehozás dátuma: 2009. január 3., hétfő, 2011. október 7
Piaci kupak 10.467.596.650,78 $ 540.274.528,26 $
Bitcoin statisztikák Litecoin statisztikák
Bányászati ​​különbségek
Csakúgy, mint a bitcoin, a litecoin egy kriptururencia, amelyet a bányászat hoz létre. A Litecoint 2011 októberében hozta létre a korábbi Google mérnök, Charles Lee. A teremtés mögött álló motiváció a bitcoin javítása volt. A végfelhasználók számára a legfontosabb különbség a blokk létrehozásának 2,5 perces ideje, szemben a bitcoin 10 percével. Charles Lee most a Coinbase-nak, az egyik legnépszerűbb online bitcoin pénztárcának dolgozik. litecoin-kriptovaluta

Hogy működik a Litecoin bányászat?

A bányászok és a rajongók számára azonban a litecoin sokkal fontosabb különbséget tart a bitcoinnak, és ez a különböző algoritmus bizonyítéka. A Bitcoin az SHA-256 hasítási algoritmust használja, amely olyan számításokat tartalmaz, amelyek párhuzamos feldolgozás során nagymértékben felgyorsulhatnak. Ez az a jellemző, amely az ASIC-technológia intenzív versenyéhez vezetett, és exponenciálisan növelte a bitcoin nehézségi szintjét. A Litecoin azonban a scrypt algoritmust használja – eredetileg s-crypt néven, de “scriptként” kifejezve. Ez az algoritmus magába foglalja az SHA-256 algoritmust, de a számításai sokkal szerializáltak, mint a bitcoinban lévő SHA-256. A Scrypt nagy mennyiségű nagy sebességű RAM-ot támogat, nem pedig a nyers feldolgozóerőt. Ennek eredményeképpen a scrypt “memória nehéz probléma” néven ismert. A scrypt használatának következményei azt jelentik, hogy a litecoinban (és más scrypt pénznemekben) nem létezett annyi “fegyverkezési verseny”, hiszen (eddig) nincs ilyen ASIC technológia erre az algoritmusra. Azonban ez hamarosan megváltozik, köszönhetően az olyan vállalatoknak, mint az Alpha Technologies, amelyek most előrendeléseket készítenek.

Litecoin – GPU bányászat

A hasítóerő különbségének kiemeléséhez a bitcoin hálózat teljes haszálási sebessége több mint 20 000 Terra Hashes per másodperc, míg a litecoin mindössze 95,642 Mega Hashes per másodperc. Egyelőre a “korszerű” litecoin bányászati ​​berendezések több grafikus kártyával (pl. GPU-kkal) ellátott egyéni PC-k formájában jönnek létre. Ezek az eszközök kezelhetik a kiszámításhoz szükséges számításokat, és hozzáférhetnek a saját áramköri lapjaikba épített hólyagos memóriához. Volt idő, amikor az emberek használhatnák a bürokráciát a bitcoinra, de az ASIC-k ezt a módszert nem érik meg.

Litecoin és Bitcoin közti tranzakciós különbségek

A fő különbség az, hogy a litecoin megerősítheti, hogy a tranzakcióknak gyorsabbnak kell lenniük, mint a bitcoin. Ennek következményei a következők: A Litecoin gyorsabb blokk-generálásnak köszönhetően képes nagyobb mennyiségű ügyletet kezelni. Ha a bitcoin megpróbálná megfe lelni ezt, akkor a bitcoin hálózatban mindenki számára futó kód jelentős frissítése szükséges.
Ennek a nagyobb blokkmennyiségnek az a hátránya, hogy a litecoin blokkhálózat arányosan nagyobb lesz, mint a bitcoin, és több árva blokk.
A litecoin gyorsabb blokkideje csökkenti a kettős felhasználású támadások kockázatát – mindkét hálózat ugyanolyan hashatoló erővel rendelkezik.
Egy kereskedő, aki legalább két megerősítést vár, csak öt percet kell várnia, míg 10 percet várniuk kell csak egy megerősítésre a bitcoinnal.
A tranzakciós sebesség (vagy a gyorsabb blokkidő) és a visszaigazolási sebesség gyakran a bitcoinban részt vevők számára elengedhetetlenek, mivel a legtöbb kereskedő a legtöbb vásárlásra engedélyezi a zéró visszaigazolását. Szükséges szem előtt tartani, hogy egy ügylet azonnali, csak a hálózat megerősíti, ahogy terjed.