Dash

Mit jelent pontosan az a kifejezés hogy Dash?

A Dash (Digital Cash) egy nyílt forráskódú peer-to-peer kriptográfiai hitel, amely nagy hangsúlyt fektet a fizetési ágazatra. A Bitcoin projekt alapján a Dash célja, hogy a világ leginkább felhasználóbarát és skálázható fizetési rendszere legyen.Dash

Hogy működik a Dash kriptovaluta?

A Bitcoin szolgáltatáskészletén túlmenően a Dash azonnali tranzakciókat (InstantSend), privát tranzakciókat (PrivateSend) is kínál, és önálló irányítási és önfinanszírozási mechanizmust működtet, amely elősegíti a független hálózatok létrehozását [4]. Ez a decentralizált irányítási és finanszírozási rendszer teszi az egyik első decentralizált autonóm szervezet (DAO) [5] és az első DAO által elismert nemzetközi jog. A Dash a bányászok számára 45% -os bónuszt kap, 45% -ot a maszternodákra és 10% -ot a DAO által kezelt kincstárra. Ez lehetővé teszi a hálózat méretezését a láncban, ösztönözve az alapvető hálózati infrastruktúrát a szükséges frissítés érdekében. A szoftverfejlesztés jelenleg a nem technikai felhasználók hozzáférésének javítására összpontosít: a névjegyek névtelen és nem titkosított címek közötti megfizetését, valamint a központi hatóságok nélküli weboldalak vagy mobilalkalmazások egyetlen kattintással történő vásárlását.

A Dash kriptovaluta áttekintése

A Dash egy API-dokumentációs böngésző és egy Kód Snippet Manager. A Dash tárolja a kódrészleteket és azonnal keresi az offline dokumentációs készleteket a 200+ API-k, 100+ csalólapok és így tovább. Még saját dokumentumokat is készíthet, vagy kérheti a dokumentumokat.

Támogatott dokumentációs készletek

A Dash 200 + offline dokumentációs készlettel rendelkezik. Kiválaszthatja, hogy melyik dokumentációs készletet töltse le, és a Dash gondoskodni fog a többiről, gondoskodva arról, hogy naprakészek legyenek. Ön is létrehozhat saját dokumentumokat, dokumentumokat kérhet vagy docseket tölthet le harmadik féltől származó forrásokból.Dash kriptovaluta

DASH bányászat

A DASH mögötti technológiát blokkhálózati technológia (“adatblokk-lánc”) nevezik. A blockchain a decentrálisan elosztott adatbázis, amely a hálózatban részt vevő valamennyi résztvevő számára elérhető. A figuratív értelemben ez az adatbázis készpénzkönyvet jelent, és tartalmazza a DASH blokkhálózaton valaha végrehajtott összes tranzakciót. A DASH blokkláncot a “munka bizonyítéka” (PoW) néven ismert konszenzus mechanizmus támogatja. A “bányászat” elnevezésű folyamat során a speciális számítógépek a számítási teljesítményüket rendkívül összetett számítási feladatok megoldására használják. Ha a megoldás helyes, akkor jogukban áll a következő adatblokkot elhelyezni a láncban. Miután a hálózat megerősíti, hogy a feladat helyesen lett megoldva, a blokkcsatornával egy új adatblokkot adnak a mellékelt tranzakciókkal, és a sikeres bányász kifizetődik a DASH-al.

Hogyan kezdje el a bányászatot?

ASIC Miner Hardverrel
Alkalmazási specifikus integrált áramkörök (ASICS) speciálisan a bányászat számára tervezett számítógépek, amelyek a lehető legnagyobb hatékonysággal képesek a DASH munkaterhelés bizonyításának megoldására. Itt van egy kis válogatás a jelenlegi DASH ASIC-szolgáltatók közül:

ASIC bányászat

Bányászat CPU / GPU-val
Természetesen akkor is grafikus kártyák és a feldolgozók részére normál használat bányák, de ez a megközelítés bonyolultsága miatt a számítási feladatok meg a DASH bányászati ​​semmit, de költséghatékony és egyáltalán nem ajánlott. Kérjük, ne feledje, hogy optimalizált bányászati ​​hardver létezik, mielőtt egy ásványkincset beállítana a “normál” számítógépen. Ha alapvetően érdekelt a DASH hálózat bányászként való támogatása iránt, javasoljuk, hogy naprakészen tartsa a bányászati ​​hardver legújabb fejlesztéseit. CPU bányászat AMD GPU a Windows rendszeren

Bányászat vs. Mester csomópontok

Mint a Bitcoin és sok más crypto pénznem, a DASH egy decentralizált készpénzkönyven alapul, amely dokumentálja a hálózat minden tranzakcióját. Ez pénztárkönyv hívják blokk lánc és alapvetően nem más, mint egy elosztott adatbázis, amely a különböző al-szegmens, a blokkok és folyamatosan bővül, hogy bevonja őket. A blokk minden tranzakciót tárol, amely meghatározott időn belül megtörténik. </ br> </ br> A DASH blokkhálózatot, mint például a Bitcoin blokkhálózatot, a Proof of Work (PoW) konszenzus mechanizmus hajtja. Ebből a célból az úgynevezett bányászok (speciális számítógépek) kiszámolják a blokkhálózatot algoritmust, ami egy rendkívül nehéz számítási feladatnak felel meg. Ha egy bányász azonosította a helyes megoldás ennek a számításnak, de alapvető fontosságú a jogot a következő adatblokk, és így, mivel az előző adatblokk végrehajtott tranzakciók az adatbázisban (blokk lánc) tárolni. Ez azonban csak akkor történik meg, amikor a többi bányász arra a következtetésre jut (konszenzus), hogy a leggyorsabb bányász megoldása helyes. Ha ez a helyzet, a leggyorsabb bányász által írt blokk hozzá van adva a blokkcsatornához, és a megfelelő bányász megkapja a jutalmat.