Ethereum Classic

Mi az Ethereum Classic?

Az Ethereum Classic nyílt forrású, nyilvános, blokk-alapú elosztott számítástechnikai platform, amely intelligens szerződéses (script) funkciókat tartalmaz. Ez egy decentralizált Turing-teljes virtuális gépet, az Ethereum Virtual Machine-et (EVM) nyújt, amely a nyilvános csomópontok nemzetközi hálózatán keresztül képes szkripteket végrehajtani. Az Ethereum Classic egy “klasszikus éter” nevű értékjelzõt is kínál, amelyet át lehet vinni a résztvevõk között, kriptográfiai pénztárcában tárolva, és a résztvevõ csomópontok kompenzálására szolgál az elvégzett számításokhoz. A klasszikus éter-token kereskedelemben a cryptocurrency cserék alatt a ticker szimbólum ETC. A gáz, egy belső tranzakciós árképzési mechanizmus, a spam spam megakadályozására szolgál, és az erőforrásokat arányosan a források által kínált ösztönzéssel osztja el.

Miért jó az Ethereum Classic?

Az Ethereum Classic egy decentralizált platform, amely intelligens szerződéseket futtat: olyan alkalmazások, amelyek pontosan úgy vannak programozva, hogy leállást, cenzúrát, csalást vagy harmadik fél interferenciát jelentenek. Az Ethereum Classic az eredeti Ethereum blockchain folytatása – a klasszikus változat, amely megőrzi a megmaradt történelmet; mentes a külső beavatkozástól és a tranzakciók szubjektív manipulálásától.

Tranzakció véglegessége

Hisszük, hogy bármely blokkhossz alapérték-javaslata változhatatlanság; az érvényes tranzakciók soha nem törölhetők vagy elfelejthetők. Az Ethereum Classic-nal kölcsönhatásban álló egyénekre ez a valóság irányul; A kódex a törvény. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kód helyettesíti a meglévő törvényeket, vagy csak a kód a törvény (sok földrajzi joghatóság van), de a felhasználók számára lehetővé teszi, hogy új blokkkapcsolat-alapú joghatóságot hozzanak létre, ahol a megállapodásokat a kód szabályozza. Az Ethereum Classic-tel kötött szerződések megkötésével biztos lehet abban, hogy a hálózat semleges marad. A tranzakciók kimenetelét az a kód határozza meg, amelyet Ön önkéntesen kommunikál. Hacsak a szerződés kódja nem határozza meg kifejezetten, nincs visszavonás, nincs visszavonás, nincs kizárás. A tranzakciók véglegesek; az alkalmazások megállíthatatlanok.ethereum classic kriptovaluta

Az Ethereum Classic decentralizált irányítása

Számos probléma merül fel a központosítás és az átlátszatlanság miatt; a korrupció, az elszámolhatatlanság, a nepotizmus, a hatékonyság és a stagnálás. Végső soron a centralizáció törékennyé válik; csak a decentralizált rendszerek állhatják az idő próbáját. Ezeket a problémákat csak úgy oldhatja meg, ha olyan irányítási rendszereket ragaszkodnak hozzá, amelyek nem a központi kudarcra támaszkodnak. Az elosztott hálózatokhoz és a konszenzus-protokollhoz hasonlóan úgy véljük, hogy csak igazán decentralizált projektek hosszú távon képesek túlélni. Az Ethereum Classic megnyilvánítja ezeket az értékeket, ha egy formalizált központi alapot elhagy. Az egyetlen hierarchia az átlátszó meritokrácia és a kölcsönös hírnév. Nincs backroom foglalkozik vagy mögött zárt ajtók egyoldalú döntéshozatal; csak szabad és nyílt diskurzus.

Az Ethereum Classic Blockchain befejezetlen – Miért jó ez?

Az Ethereum Classic (ETC) blokkcsiga nem tartalmaz minden szükséges állapotinformációt az ETC rendszer működéséhez. Nem is tartalmaz semmi implicit módon mindent, ami szükséges! Beszámolok és megvitatják, hogyan kezelik ezt.

Ethereum Classic állapot

Az ETC rendszer állapota tartalmazza az összes mérleg, program, nemes és egyéb értékeket a memóriában. Ezeket az adatokat fiókokba rendezi. Ezért az állam az összes számlaérték-készlet. A blokkok tranzakciókat tartalmaznak, amelyek meghatározzák az államokban történt változásokat. Ha az állam bármikor ismert, akkor az állam minden későbbi időpontban meghatározható az alábbi blokkok tranzakcióinak elemzésével. A blokkkapcsoló azonban nem adja meg teljesen az állapotot! Kétségtelen, hogy minden blokk tartalmaz államtörléseket. De ezek a hasok visszafordíthatatlanok. Az első blokk kezdeti állapota nem számlázó számlákat tartalmaz. Más szóval, az összes alap nem származott a bányászatból. Kíváncsi vagy benne, hogy a bányászok hogyan ismerik a számlaegyenlegeket, amikor feldolgozzák ezeket az eredetileg finanszírozott fiókokat? A válasz magában foglalja az ETC csomópont-adatbázisokat.

Ethereum Classic adatbázisa

Az ETC csomópontok tipikusan olyan adatbázisokat tartalmaznak, amelyek tárolják a blokkkapcsolatot, valamint további információkat. Például a Linux Parity ETC csomópont-adatbázisok általában a következő könyvtárat használják:

$ HOME / .local / share / io.parity.ethereum / lánc / classic / db
A Linux Geth ETC csomópont-adatbázisok általában ezt a könyvtárat használják:

$ HOME / .ethereum-klasszikus / mainnet / chaindata
Teljesítmény miatt a Parity és a Geth nem-relációs (NoSQL) kulcsérték-adatbázisokat használ. Ezek az adatbázisok közvetlenül elérhetőek. Hozzáférhetnek a Web 3 könyvtár használatával is.

ethereum classic

Megoldások

Minden ETC csomópontnak tartalmaznia kell az első blokk kezdeti állapotának teljes leírását. Ehhez a blockchain mellett van szükség. Például a Geth ETC csomópontokon ez a kezdeti állapot az adatbázisban található, és a következő paranccsal tekinthető meg: geth dump 0
Következtetés Az ETC csomópontok az első blokk kezdeti állapotának, valamint a blokkcsatornának teljes leírására vonatkoznak. Az ETC csomópontok általában ezeket az adatokat adatbázisokban tárolják. Csak az ETC-rendszer működik mindkét ilyen információval.