Megtakarítással egybekötött életbiztosítás

Mi a megtakarítással egybekötött életbiztosítás?

A 90-es évek közepe tájékán a biztosítótársaságok már nem kizárólag a különböző sérülések, és káresemények esetén fizettek a biztosítottaknak, hanem addigra már eredményes megtakarítási programokat tudnak kínálni, és nyújtani az ügyfelek részére. A megtakarítással egybekötött életbiztosítás számos élethelyzetben megfelelő megoldási alternatívát biztosít az embereknek ,sőt az egész család részére kínál ideális megoldást.

Mit jelent a megtakarítással egybekötött életbiztosítás?

Az első életbiztosítások arra voltak hivatottak, hogy elhalálozásunk esetén pénzt hagyjunk családunkra, hogy legyen miből eltemetni, az adósságokat kifizetni, átállni egy alacsonyabb életszínvonalra. De ahogy a világ, úgy a biztosítási, és életbiztosítási szektor is fejlődött és most már tudunk olyan életbiztosításokat kötni, ahol pénzt is tudunk megtakarítani a haláleseti térítés mellett, sőt létezik olyan biztosítói megtakarítás is ahol, nem is kell rendelkezzünk haláleseti szolgáltatással. Hogy milyen típusai vannak?

A megtakarítással egybekötött életbiztosítások típusai

Léteznek az úgynevezett klasszikus, és vegyes életbiztosítások, ezeknek tulajdonképpen a következő a lényege. Fizetünk egy havi fix biztosítási összeget, és ennek fejébe a szerződéses biztosítótársaság vagy a halálunkkor, vagy a lejáratkor kifizeti a biztosítási összeget részünkre vagy a kedvezményezettnek. Az ennél korszerűbb, és modernebb típusa a közismertebb unit linked típusú életbiztosítás, ahol a biztosító megadott összeget elvon a haláleseti biztosítási összegre, levonja a költségeit (a feltételben leírtak szerint), a fennmaradó összeget pedig befektetési alapokban helyezi el, amit profi szakemberek kezelnek.A kérdést sokan felteszik mégpedig, hogy miért jobb ez a megoldás? A válasz egyszerű, így mi magunk állítunk össze befektetési portfóliót, tehát mi választjuk meg, hogy mekkora kockázatot vállalunk, mekkora várható nyereség reményében. Sőt olyan régiókba fektethetjük a pénzünket, amikre magánemberként csak nagyon magas összeghatártól lenne lehetőség.

Mikor éri meg ilyen életbiztosítást kötni?

Elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek nem a kockázati védelmen van a hangsúly, hanem a megtakarításon. Ezen belül is a folyamatos díjfizetésű változat 10 évtől tud igazán hatékony, és eredményes lenni. Ideális megoldás egy gyermek megtakarításnak, és a nyugdíj előtakarékosságnak, de egy lakáshitel mellett érdemes lehet itt gyűjteni a tőkét, amit betörlesztünk a hitelbe. Sőt a vállalkozásoknak is kitűnő adóoptimalizáló lehetőség, hiszen bizonyos típusú egész életre kiterjedő életbiztosítások rendszeres díjait költségként írhatja le a cég, és lejáratkor is csak a befizetések után kell adózni.

A megtakarítással egybekötött életbiztosítás értünk van

Az idő mólásával, úgy fejlődnek a mi igényeinkhez az életbiztosítások, ezt a cikk is alátámasztja. Ez az egyetlen olyan megtakarítási lehetőség, ahol esetleges halálunk esetén a kedvezményezettünk adómentesen juthat hozzá a felhalmozott tőkéhez. Jelenleg több száz megtakarításos életbiztosítás közül választhatunk a magyar pénzpiacról, és bizony az egyes konstrukciók között jelentős különbségek vannak. Igényeljen tőlünk egy személyes konzultációt, és életbiztosítási szakemberünk a teljes pénzpiac kínálatából megtalálja az Ön igényeihez legalkalmasabb megtakarítással egybekötött életbiztosítást!