Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

Mi a kőtelező gépjármű felelősségbiztosítás?

A gépjármű-felelősségbiztosítás egy gépjármű-felelősségbiztosítás (kötelező biztosítás) törvényes része, amely kiterjed a harmadik személy által a gépjármű üzemeltetése (kár vagy szigorú felelősség) miatti kártérítési követelésekre. A károkat például egy közlekedési baleset okozhatja, amelyben a biztosított személy járműveztetője hibás, vagy ennek következményeiért hibásan felelős. A gépjármű-felelősségbiztosítás általánosan egységes az Európai Unióban, de a törvény által megkövetelt legmagasabb összegű kompenzáció és bizonyos költségek – például kölcsönző autók vagy szakértők – vállalása jelentősen eltér az EU tagállamaiban.

Kik számára ez a biztosítás megfelelő?

A felelősségbiztosítást a törvény előírja, amikor a gépjárművel közutakat használ. Igény esetén a biztosítási igazolást közvetlenül a felelős közúti közlekedési hivatalhoz küldi, így az ellenőrző táblák beszerezhetők. Ez akkor is történhet, ha másik kantonba költözünk. Minden gépjármű-tulajdonos köteles gépjármű-felelősségbiztosítást kötni. Mivel az autó balesetekben bekövetkező károk gyakran a milliókba kerülnek, nagy fedezetet kell biztosítani – esetleg 50-100 millió eurót. Bárki, aki saját járművei sérülését kívánja biztosítani, például tûz vagy lopás esetén részleges átfogó biztosítást is vállalhat. A bónusz megmenti, aki kár esetén levonja az esedékes levonást. azonban a teljes körű biztosítás is vesz magának okozta kárt a jármű és a kár szándékosan (elkövető akar egy buta tréfa), vagy rosszindulatú (öröm anyagi kár) alakultak ki. Azonban ez drágább lehet, és nem mindig érdemes. Aki pontosan összehasonlítja a szolgáltatót, sok pénzt takaríthat meg. Ugyanolyan előnyökkel jár, az autóbiztosítók díjai nagyban különböznek. kötelező-gépjármű-felelősségbiztosításokA díjcsomaggal nem csak a biztosítási év biztosítási magassága fontos, hanem a kérdés, hogy hogyan csökken a kár esetén. Így a leminősítés után a látszólag olcsóbb szolgáltatóhoz való hozzájárulás hirtelen jelentősen magasabb, mint az állítólag drágább változatban.

További szolgáltatások

Amellett, hogy az alacsony árakat és kényelmesen néhány szolgáltató is kínál kiegészítő szolgáltatásokat, mint a járulék egy zárt levél elleni védekezés, nyest falatok, vagy akár emelkedésével fedezetkiterjesztő amikor egy autó bérlése külföldön – „Mallorca Police”.

Biztosítási kedvezmények

Legyen óvatos, ha a biztosítók nagylelkű engedményeket kínálnak. Ezek általában bizonyos feltételekhez kötöttek. Így például maximális futásteljesítményről lehet megállapodni, vagy csak lopás esetén fizethető, ha a jármű a garázsban van.

Személyi baleset biztosítás

Az utas baleset-biztosítás felesleges. Ha a fogvatartottak sérülnek, és a járműveztetővel szemben követelnek, a gépjármű-felelősségbiztosítás fizet. A vezetőnek jobbnak kell lennie a baleset biztosítással.

Mi a biztosított?

A gépjármű-felelősségbiztosítása fedezi a biztosított jármű által okozott személyi, állati és vagyoni károk költségeit. Például, gondoljon arra a hatalmas költségekre, amelyekkel az autója egy másik járműbe vezet, és súlyosan megsérti az embereket. Ezenkívül a felelősségbiztosítás kiterjed a veszteségmegelőzési költségekre, visszaszorítja az indokolatlan kárigényt és biztosítja a környezeti károk elleni biztosítását. Ez utóbbi felmerülhet, ha a kocsija z. B. baleset esetén az úttól eltér, és kifolyt olaj vagy gáz szennyezett a réten.

Több fedél az autóhoz

Bizonyos biztosítási kötvények nem kötelezőek, de egyértelmű előnyöket kínálnak. Mi van akkor, ha például valaki behatol a járműbe, belép egy jégesőbe, vagy megkapja a motort? Védje meg magát a felelősségbiztosítás mellett a következő biztosítással:

  • Részleges Casco
  • Teljes casco
  • Személyi sérülés