Casco biztosítás

Casco biztosítás – Autóbiztosítás – Mit kell róla tudni?

A biztosítás, a spanyol „casco” szóból ered, az okozott kár elleni biztosítás a gépjármű a biztosított. A gépjármű-felelősségbiztosítással ellentétben az átfogó biztosítás önkéntes. Jön a jármű megsemmisítése, károsodása vagy elvesztése miatt. A gépjárművekre vonatkozó átfogó biztosítás különösen olyan személyekre van szüksége, akiknek sürgős szükségük van a járművükre, de veszteség esetén nincs pénzük a gépkocsi gyors cseréjére.

Ki van biztosítva a Casco biztosítással?

Míg a gépjármű-felelősségbiztosítás harmadik fél kárát helyettesíti, az önkéntes átfogó biztosítás előnyös az autótulajdonosnak, mert magában foglalja a saját járműve számára okozott károkat.

Mi biztosított?

Átfogó biztosítás esetén a gépjárművet a kérelemben meghatározott változatban és speciális berendezésben biztosítják. Az átfogó biztosítás teljesítménye a választott termékváltozattól függ. Az egyik különbséget tesz a részleges és átfogó biztosítás között.

CDW

Az “elemi kockázati biztosítás” néven is ismert: lopás, tűz, vadvilág balesetek, lavinák, viharok, áradások, jégeső és hó nyomása okozta károk. Külön megállapodás szerint az elülső, oldalsó és hátsó ablaktörések – függetlenül a károsodás okától – fedik le. teljes-körű-casco-biztosítás

Teljes körű biztosítás

Az ütközési sérülés mentesítés, vagy „ütközés biztosítás” kiterjed továbbá a károk részleges lefedettség minden okozott károk egy balesetben, függetlenül hiba vagy rosszhiszeműen más emberek. Az új autó általában az enyhén drágább teljes biztosítási ajánlott, mert átfogóbb lefedettséget biztosít. Mindenesetre, a biztosítás megkötése előtt pontosan meg kell magyarázni, hogy mi tartozik a követelés esetén, és milyen levonások vannak.

Mi változik az átfogó biztosítás?

Szükséges javítási költségek
Szükséges mentési és vontatási költségek a következő műhelybe
A visszaküldés a gépi lopás vagy rablás esetén a helyettesítési érték bizonyos százalékáig terjed
A jármű sérült állapotban történő értékesítésével kapcsolatos helyreállítás várható költségei
Abban az esetben, teljes veszteség a csere érték mínusz a maradványérték a sérült jármű -autó roncs.

Szabályok a biztosítási védelemhez

díj összegét
Ez attól függ, hogy a termék változata és az elfogadott levonás. A levonható – százalékos vagy fix összeg – az a rész, amelyet az ügyfélnek meg kell fizetnie.

Nem biztosított

Fékezés, működtetés és tiszta töréskárosodás, pl. Mechanikai hibák, kopási károk stb.
Autókölcsönzés költségek
A szándékos vagy súlyosan gondatlan viselkedés által okozott kár
értékvesztés
Íme néhány példa:
A járművet ellopták a biztonság hiánya miatt (a jármű feloldott vagy tartalék kulcsjai vannak az autóban).
A járművet nem közúti állapotban használják (kopott gumiabroncsok, téli gumiabroncsok).
A járművet használni, annak ellenére alkalmatlanságát (ittas vezetés, a fáradtság, a kábítószer hatása, a gyógyszer-expozíció, stb).
Vezetés nélkül kormányzási engedély nélkül.

Az átfogó biztosítás sajátosságai

Az átfogó biztosítás a sérült jármű javítási költségeit fedezi. Ha azonban a javítási költségek és a jármű hátralevő értéke meghaladja a helyettesítő értéket, akkor van egy úgynevezett “teljes veszteség” – ez a felső korlát a biztosítási kompenzáció tekintetében. A kártérítés kifizetése: a járműnek a biztosított esemény időpontjában fennálló értéke, kevesebb a maradványérték (“roncsérték”), csökkentve a levonható összegeket. A sérült jármű tulajdonjoga a teljes veszteségszámlán sem változik.kötelező-casco-biztosítás

Mi a hajóbiztosítás?

Egy átfogó biztosítással biztosíthatja önmagát a jármű saját kárának pénzügyi következményei ellen. Nem kötelező, de az autóvezetők mintegy 85 százaléka rendelkezik átfogó biztosítással.

Melyek az áldozati biztosítások?

A részleges átfogó biztosítás magában foglalja a saját gépkocsi kárának költségeit. Pontosan meghatározzák, hogy mely károk vannak biztosítva. Az átfogó biztosítás – a részleges átfogó biztosítás előnyein felül – a saját gépkocsi további károsodását váltja ki, például egy önindulást baleset után bekövetkező károkat. Ez magában foglalja a vandalizmus okozta károk költségeit is. Mint karcos festék vagy fogazott ajtó.

Súlyos gondatlanság

Rendszerint a gépjármű-kárbiztosítást csak részben vagy nem fizeti meg a járművel kapcsolatban felmerült kárért, ha a kötvénytulajdonos súlyos gondatlanságból okozta a kárt. A biztosító csökkentheti az előnyöket arányosan. Kulcsfontosságú itt a gondatlanság súlyossága. Példák a súlyos gondatlanságra az alkoholfogyasztás és a piros jelzőlámpa feletti vezetés alatt. Például: Vannak szállítói a piacon, akik tartózkodnak a kifogás a súlyos gondatlanság. Ez azonban nem vonatkozik az alkohollal vagy a kábítószer hatásával vagy a gép lopásaival okozott károkra.

A gépjármű-felelősségbiztosítás következményei

Az alkoholizált biztosítási ügyfél gépjármű-felelősségbiztosítása mindig átveszi a közlekedési áldozat kárát. A közlekedési áldozat nem üres, még akkor is, ha a vezető részeg volt. Aki több mint 0,3 ezer alkohol százalékkal a vérben, viszonylag képtelen vezetni. Az egyetlen kivétel: A 21 évesnél fiatalabb és a próbaidő alatt a kezdő versenyzők számára abszolút
Alkohol tilalom, azaz 0,0 ezer. Azonban a viszonylagos vezetési képtelenség csak akkor érvényesül, ha más jelzések is vannak, mint például alkoholos vezetési hibák, beszédhibák vagy károsodott járás
hozzá.

Az átfogó biztosítás következményei

A teljes átfogó biztosító társaság már csökkentheti a vevő által nyújtott szolgáltatásokat abban az esetben, ha viszonylagos képtelen vezetni.