Épületbiztosítás

Mi az épületbiztosítás ?

Az épületbiztosítás a biztosítási szerződésben meghatározott állandó épületek, melléképületek és garázsok védelme. Ez egy ingatlanbiztosítás. Elvileg csak lakó- és nem kereskedelmi épületekhez rendelt épületek biztosítottak. Vegyes használatban ajánlott a kereskedelmi vagy szabadúszó hely kifejezetten kiegészített beleegyezése.

Épületbiztosítás: mi van a biztonsággal?

Ha a házat súlyosan megsérülték, az épületbiztosítás a tulajdonosnak a pénzügyi romlást takarja. A biztosítás nem csak akkor fizet, ha a lakóépületet tűz, csapvíz, vihar és más okok okozzák. Ezenkívül megvédi azokat a részeket is, amelyek a házhoz és egyéb épületekhez vannak erősítve.

Kinek van szüksége lakástulajdonos biztosítására?

Az épületbiztosításról, amelyet otthoni biztosításnak vagy lakástulajdonos biztosításnak is neveznek, a háztulajdonosnak nem kellene megfizetnie. Mert ha komoly károkat okoznak a házban, ezek rendszerint magas gazdasági veszteséggel járnak, biztosítás nélkül. Van lakástulajdonosok nincs pénz a szükséges javításokat, fenyegető még, hogy elveszítik a pénzügyi biztonság öregségi, amely képviseli a házuk a legrosszabb. Az ingatlanbiztosítás ezért “ajánlott ingatlan tulajdonosok számára” – mondja a Hamburg fogyasztói központ.

A lakástulajdonosok biztosításának előnyei

A lakóingatlan-biztosítás a ház vagy az objektumon található egyéb tárgyak kárának pénzügyi következményeit fedezi. A biztosítási körbe tartoznak például egy pavilon, egy garázs vagy egy szerszámház. Az épületbiztosítás általában a következő károkra terjed ki:

 • Tűz tűz, villám, robbanás vagy implózis
  túlterhelés
 • Legalább 8 vagy 62 km / h szélerővel rendelkező viharok
 • jégeső
 • Csapvíz (helytelen kisülés esetén)
 • A fagy és egyéb törés okozta vízkár

Még az olyan elemeket is, mint például a fűtőtestek, felszerelt konyha és antennák, amelyek szorosan kapcsolódnak az épülethez, általában épületbiztosítás védi. Mindazonáltal az érdekelt feleknek a biztosítás kezdetekor tisztázniuk kell, hogy melyik tárgyat biztosítják. Különösen azok az épületek, amelyek nem közvetlenül az ingatlan részét képezik, esetleg külön kell biztosítani, például egy kertben egy kis kerti birtokon. Az otthonban lévő tárgyak, például bútorok, ruházat, számítógépek és egyéb elektromos készülékek mozgatása nem tartozik az épületbiztosítás hatálya alá. Ha ezeket szintén meg kell védeni a károsodástól, mint a csapvíz és a tűz, akkor további háztartási biztosítás ajánlott.

épületbiztosítások

Milyen költségek keletkeznek az épületbiztosításhoz?

Épületbiztosítás – juttatások: Mindent összevetve, a lakástulajdonosok biztosításának költségei nem számszerűsíthetők. Mivel túl sok kockázati tényező befolyásolja a hozzájárulási összeget. Egyrészt például a ház építése releváns, másrészt a tetőfedés típusa. Szintén fontos az otthon elhelyezkedése, használata és létesítményei. A prémium az épület értékétől is függ. Ezt az úgynevezett 1914-es értékkel kell kiszámítani. Mennyire erősek a különbségek a kis eltérések miatt a házban, A fogyasztói szervezet két modellházat használt a legújabb épületbiztosítási teszthez: egy új épület és egy meglévő ingatlan. Már itt, a költségek változóak az ajánlott szolgáltatóknál 124 és 238 euró között Potsdamban. Ha a házak a drágább Düsseldorf, a tartomány között 233 euró és 386 euró évente. Az érdekelt felek, akik szeretnék tudni, hogy mi az otthoni épületek biztosítási költsége, ezért leginkább az egyéni tarifális összehasonlításban használhatók fel. Különböző kritériumok lekérdezésével megtalálja az optimális szolgáltatókat.

Mit jelent az 1914-es érték és az új érték mozgatása?

A lakástulajdonosok által biztosított biztosítási összeg meghatározza, hogy a biztosított személyek mennyit kapnak kártérítés esetén. Minél nagyobb a lefedettségnek nevezett összeg, annál nagyobb a kompenzáció. A biztosítási összeg meghatározásához a biztosító társaságok az úgynevezett “1914-es értéket” használják. Azt mondja, milyen értékű volt a ház 1914-ben. Annak érdekében, hogy az ügyfelek mindig elegendő pénzt kapjanak a ház javítására, mint a kár előtt, az 1914-es értéket megszorozzák az építési árindex. Ezt évente ki kell igazítani. A következő példaszámítás azt mutatja, hogy a ház 2016-ban milyen új értéket hozott létre tíz évvel az építés után, és milyen magas a biztosítási összeg. Mivel a házak többnyire évtizedek óta állnak, az épületbiztosítás biztosítási tartalma folyamatosan kiigazításra kerül. Ez úgy történik, hogy az úgynevezett csúszóérték tényező. Így a befizetések rendszeresen igazodnak a ház értéknövekedéséhez. A kompenzáció összege nem csak az anyag aktuális költségének felel meg. Az építőipari munkások jelenlegi bérét szintén figyelembe veszik.

Ne felejtsd el a természetes károk elleni védelmet

 • Épületbiztosítás – elemi kár
 • Épületbiztosítás
 • Az alapvető károk védelme is fizet
 • nagy dagályban

A tűz, a víz, a vihar és a jégeső alapvető veszélyeinek biztosítása mellett a lakástulajdonosoknak a természet erői által okozott károkat is fedezniük kell. Ez legalább két okból hasznos. Egyrészt egyre erősebb viharok vannak Magyarországon és egész Európában, ahol nagy eső és magas dagályok vannak. Másrészt viszont az általa okozott kár óriási. Azonban további elemi kárbiztosítás nélkül a lakástulajdonosok a felmerült költségeken ülnek. Alapvető biztosítás megkötése különösen veszélyeztetett területeken, például folyókon vagy havas területeken javasolt. Azonban a kár nagy része az úgynevezett kockázati zónákon kívül eső területeken fordul elő. Ennek megfelelően fontos az egyes házak védelme. Az épületbiztosítással kapcsolatos elemi kárbiztosítás átfogó pénzügyi védelmet nyújt otthonuk szinte minden lehetséges veszélyforrásával szemben. Az elemi kárbiztosítás csak a lakástulajdonosok biztosításával együtt vehető igénybe. epuletbiztositas-ingatlanbiztosítas

Ütközés veszélye: Tartsa be a törvényes biztonsági előírásokat
Különösen a füstérzékelőkkel rendelkező szövetségi államokban feltétlenül figyeljen arra, hogy telepítse a kis életmentőt az előírt helyeken az otthonában. A hiányzó füstérzékelők veszélyeztetik a biztosítási fedezet elvesztését.

Építési adó levonása adóügyi célból

Általános szabályként az adó részben ellensúlyozza azokat a költségeket, amelyek a saját személy védelmét vagy védelmét szolgálják. Az egészségügyi kiadások, a hosszú távú gondozás és a nyugdíj-biztosítási járulékok költségeit adózási szempontból figyelembe veszik. Azonban a saját tulajdon védelme nem levonható költség, ha a tulajdonosok a házban élnek. A lakástulajdonosok biztosítását csak akkor lehet adózási szempontból igényelni, ha biztosítja a bérelt ingatlant. Ebben az esetben a bérleti díj feletti jövedelmet óvintézkedésként adóztatják, és ezért az adóbevallás jövedelemkiadásaként állapíthatók meg. A földesuraknak két módjuk van arra, hogy pénzt kapjanak az építési biztosításukért. Vagy a biztosítási költségeket a bérleti költségre költik, vagy levonják az adóból.

Lakástulajdonosok biztosítási tulajdonosváltás

Ha az épület tulajdonosa megváltozik, azonnal értesíteni kell a lakástulajdonosok biztosítását. Mivel a biztosítási jogok és kötelezettségek automatikusan átkerülnek az új tulajdonosra. Átveheti a szerződést, vagy egy hónapon belül felmondhatja, és átkapcsolhat egy másik biztosítóra. Az utóbbi általában új tulajdonosnak számít. Mert az ügyfelek esetleg biztonságosabbá tehetik a jobb feltételek mellett. Ha azonban a ház, beleértve a biztosítási szerződést is, örökli, nincs törlési jog. Figyelem: A biztosító a tulajdonosi jogviszony megváltoztatásával is törölheti a lakástulajdonosok biztosítását. Ezután a szerződés a felmondási értesítés kézhezvételétől számított egy hónapon belül fejeződik be. A szolgáltató általi megszüntetésnek meg kell akadályoznia az ügyfeleket, ellenkező esetben nehéz lehet új épületbiztosítást találni.

Kirobbanási blokk: Melyik biztosítás fontos az építési szakaszban?

Ha építőként lakóépületet építesz vagy alakít át, akkor szem elõtt kell tartanod, hogy egynél több épületbiztosításra van szüksége. Annak érdekében, hogy teljes mértékben biztosított legyen, az ügyfél felelőssége különösen fontos. Minden építési vagy építési telekből eredő kár megtérítése.

Épületbiztosítás: Az üres állásbiztosítást tájékoztatni kell

Az épületbiztosítást tájékoztatni kell az üres állásról, az építési munkáról vagy az otthon más változásairól. Ellenkező esetben nincs biztosítási védelem. Mivel minden átalakítási intézkedés vagy a ház üresedése – még akkor is, ha csak ideiglenesen – számít a biztosításnak, mint egyre növekvő körülmények között. A biztosítót akkor is tájékoztatni kell, ha a ház egyes szobái átalakulnak – tehát ha egy tanulmányt, például az óvodát vagy egy részét vagy az egész vagyontárgyat kereskedelmi célra használják. A ház átalakítása után a biztosítás drágább lehet. Mert szinte minden építési intézkedés növeli az ingatlan értékét. Ha a vállalat nem értesül, akkor elutasíthatja az előnyöket, vagy csak részlegesen visszatérítheti őket követelés esetén, mert van egy úgynevezett alul biztosítás. Melyik az épületbiztosítás a megfelelő? A megfelelő biztosítás megválasztásánál a jól ismert fogyasztóvédelmi szervezetek tesztelése ideális döntéshozó eszköz. Mert jelenleg több tucat szolgáltató van és több száz tarifát. A vizsgálatok vizsgálata azonban nem helyettesítheti a biztosítás pontos összehasonlítását, ha csak a hozzájárulás kiszámításához fontos tényezők miatt van, hiszen a legolcsóbb és a legdrágább biztosítás között lehet több száz euró és a biztosítótársaságok előnyei, Célszerű különálló lakástulajdonosok egyéni összehasonlítását elvégezni. Ingyenes árfolyam-összehasonlításunk egyszerű módja annak, hogy megfelelő ajánlatot találjunk a saját négy falának biztosítására.