NEM

Mi is pontosan a NEM kriptovaluta?

A NEM egy olyan blokkhíd alapú kriptográfiai érték, amelyet 2015. március 31-én indítottak el. A NEM-nek a széles körű elosztási modellnek az a célja. A NEM Blockchain szoftvert egy Mijin nevű kereskedelmi blokkban használják, amelyet pénzügyi intézmények és magánvállalatok tesztelnek. 2018 januárjában a NEM a # 8-as pozíciót a kriptográfiai értékben rangsorolta, körülbelül 9 milliárd dollár piaci kapitalizációval.  A NEM egy “intelligens eszköz” blokkcsomó. A Blockchain projekt célja, hogy nagyon hatékony és biztonságos könyvelést biztosítson, szemben az egyéb technológiákkal, amelyek szándékosan foglalkoznak az üzleti környezetgel is. A NEM olyan API-t (programozási felületet) tartalmaz, amely bármely programnyelvben kezelhető. Ez lehetővé teszi a NEM alapú rugalmas és moduláris alkalmazások létrehozását.

Mik a NEM kriptovaluta főbb jellemzői?

A NEM (XEM) az “Új gazdasági mozgalom” kifejezést jelenti, és japán eredetű kriptográfiai pénznem. Főbb jellemzőik a gyorsított blokk-generálás, a kiterjesztett blokkkombinációs funkciók és a Proof of Work (Proof of Work) helyett a Proof of Import (Proof of Import) létrehozása. Továbbá, a fejlesztők azt állítják, hogy egyenletesebbé teszik a pénznemet, és megakadályozzák az alapul szolgáló algoritmusok oligarchia említsünk meg néhány szabályt. A NEM 2015-ben jött létre kriptográfiai rajongók kezdeményezésére, akik az interneten nézve véleményt cseréltek a meglévő valuták előnyeiről és hátrányairól. Eredetileg az új rendszert az “NXT” pénznemének forkaként tervezték, de végül úgy döntöttek, hogy a NEM-et a semmiből hozza. A projekt 2015. március 31-én indult, melyet a kapcsolódó “XEM” (XEM) árfolyam üzemeltet. Úgy alakult, amely a Java – ellentétben sok más crypto valuta, de nem olyan Fork (mellék) egy meglévő projekt, de egy teljesen különálló és start-up rendszerek. NEM

Mi a NEM funkciója és előnyei?

A felszínen, az építészet, NEM hasonlít a Bitcoin és más szokásos crypto valuta: A felhasználó hozzáférhet keresztül kliens (a NanoWallet) egy peer-to-peer hálózati csomópontot a (az úgynevezett NIS – NEM Infrastructure szerver). Másrészről, a NEM számos fejlesztést kínál, amelyek javítják a fejlesztő funkcióját, és a rendszert az elődjétől elkülönítve állítják be. A NEM helyettesíti a munka bizonyítását egy úgynevezett Proof of Importance koncepcióval. Nem egy kriptográfiai rejtvény megoldása, amely meghatározza a blokklánc folytatását, hanem a tranzakciók gyakoriságát és az érintett felhasználók tranzakciós volumenét. Ezt egyrészt el kell nyerni, egyrészt a felhasználók készségét arra, hogy a lehető legaktívabbak legyenek a hálózatban, hogy ne legyenek felhalmozva a XEM eszközöket anélkül, hogy használni tudnák. Ugyanakkor biztosítani kell, hogy azok a résztvevők, akik nagy erőforrásokat és számítási teljesítményt nyújtanak, vagy akik már nagy mennyiségű XEM-et gyűjtenek, nem kedvelik. Az igazolás fontossága is hat elleni intézkedés fő probléma, hogy úgy vélik, hogy ismerjék különösen Bitcoin fejlesztők NEM, nevezetesen, hogy a bizonyítási munka függ a számítási teljesítmény, és ezért kedvelt karbantartó, aki már több, források (Bitcoin vagy klasszikus pénznemekben). Az a tény, hogy a behozatali bizonyíték sokkal kevesebb számítási kapacitást igényel, ellentétben a munka bizonyítékának kemény titkosítási rejtvényével, előnyös a hálózat teljesítményével kapcsolatban. Nincs bányászat A fontossági bizonyíték azt jelenti, hogy nincs bányászat a NEM-ben.

A platform előnyei

Természetesen a NEM-nek sok más blokk-projektet is meg kell küzdenie. A projekt és struktúráinak alaposabb elemzésével három legfontosabb előny található a többi ismert platformhoz képest:

Alacsony tranzakciós díj

Az eszközátruházási tranzakciók díja jelenleg kb. 0,01%. A hat másodperces késleltetés miatt a hálózaton belüli tranzakciók megszűnnek, és körülbelül 20 másodperc elteltével már megerősítettek. Ez egy hatalmas különbség, mint például a Bitcoin.

Jó skálázhatóság

A NEM rendkívül skálázható. Jelenleg a másodpercenkénti feldolgozható tranzakciók összegét összehasonlíthatjuk a Bitcoinéval – így messze nem elég magas ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a hitelkártyák tranzakciós volumenével. Mindazonáltal a hálózat lehetővé teszi a sebesség skáláját. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a közüzemi jelölés kevesebb tranzakciót eredményezhet, mint tiszta pénznemeket.

Mi olyan különleges a NEM kriptovalutában?

A moduláris rendszer architektúrájának lehetővé kell tennie a felhasználók számára, hogy saját testre szabott blokkhálózatokat hozzanak létre. Ez a szerkezet a következő összetevőkből áll:

  •  Címek: Konténer, amely lehet érme, szerződés, dokumentum vagy az üzleti tranzakció rekordja. Mindegyik elem egyedi és idővel megváltoztatható. A konténer például egy felhasználó számláját ábrázolja, de bonyolultabb esetekben például egy csomagot is küld.
  • Mozaikok: Az egyes “mozaikdarabok” egyedi tokensek vagy digitális elemek. Például klasszikus érmek vagy bónuszpontok lehetnek.
  • Névterek: olyan webcímek, amelyekkel engedélyeket lehet észlelni. Hozzon létre egy szóköz (a névtér) a NEM blokkcsatornán az eszközök tartásához.
  • Tranzakciók: engedélyezze mozaikok átadását a címek között, vagy a címek átadását egy másik tulajdonosnak.
    Hangsúlyozni kell, hogy a NEM önmagában nem érti magát “pénznemként”, amelyet maga is fizetési feldolgozásra használ. Bár a token használatára a platform van szükség, de nem lehet összehasonlítani a valuták, mint a Bitcoin, amelynek elsődleges célja az, hogy létezik, mint érték-képalkotó token is. Ehelyett a NEM képes a platformon alapuló saját fizetési processzorokat fejleszteni. NEM

A bányászat helyett a betakarítás

Bár a behozatal bizonyítéka megszünteti a bányászatot a NEM-en, más devizaelosztási mechanizmusokat hajtottak végre. A betakarítás helyettesíti a hagyományos felsõt, hogy egy új blokkot csatoljon a blokkcsatornához. A hub bizonyos műszaki követelményei mellett a betakarítógépnek legalább 10 000 XEM-es mérlegnek kell lennie. Ha ez a helyzet, új blokkok létrehozására jogosult, és ennek a blokknak a tranzakciós díjakat jutalmazza. Tágabb értelemben a betakarítók hasonlíthatók a hagyományos kriptoszalagok fenntartóihoz. Ezenkívül vannak más aprópénzek a betakarítók számára, amelyek különösen nagy átviteli sebességet érnek el csomópontjukon, az úgynevezett szupernodákon. A NEM egy másik jellemzője a módosított blokk generációs algoritmusnak is köszönhető: a sebesség tovább nő a többi rendszeren. Miközben a Bitcoin 10 perces blokkidővel (egy blokk 10 percenként egy új blokk) és egy Litecoin 2,5 perces blokkban, a NEM minden percben új blokkot generál.  A NEM hálózatban lévő érmék nem gyűröttek, mint például a Bitcoinban. Ehelyett a folyamatot úgynevezett “betakarítás” érmék. Ha egy blokkot “betakarítanak”, megerõsíti az általa tartalmazott tranzakciókat, és egyidejûleg jutalmat nyer az elkövetõ felhasználónak a tranzakciós díjakkal. Egyrészt az importálási algoritmust, másrészt pedig az átruházott betakarítási eljárást alkalmazzák. A felhasználó bizonyossága annak, hogy ki kapja meg az aktuális blokkot. Számos tényező van ebben a döntésben: például, hogy mennyi ideig tartja a felhasználó a tokenek jelenlegi részesedését és hogyan hatnak a hálózathoz. A delegált betakarítás lehetővé teszi a betakarítás képességét anélkül, hogy magánkulcsaikat használni kellene. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó számítógépének nem kell a hálózathoz csatlakoznia, vagy be kell kapcsolnia a betakarítást. Például lehetséges, hogy minden felhasználó, aki legalább 10 000 XEM tulajdonosa automatikusan meglesz.

Miért érdemes NEM-et vásárolni?

A fenti tulajdonságok mellett a NEM olyan rendszert valósít meg, amely az egyes hálózati csomópontok közötti bizalmi kapcsolatok kezelésére szolgál. Self Trust ++, a fejlődés a saját bizalom közel azonos számított egy egyszerű algoritmus numerikus értékeket, amelyek hatékonyan számszerűsíteni megbízhatóságát résztvevők a hálózatban. Az EigenTrust ++ értékeli a blokklánc menedzselésének minőségét a hálózat többi csomópontja között az egyes csomópontok szempontjából. Itt a bizalmi kapcsolat átmeneti, ezért megbízik a “B” csomóponthoz, és az A minden olyan csomópontot bíz meg, amelyet a B megbíz. Ily módon minden egyes csomópontra kiszámolják a megbízhatóság értékét, ami biztosítja a blokkhálózat integritását. A Ripple-hez hasonlóan a NEM összesen 8 999 999 999 (közel 9 milliárd) XEM-t telepített teljes kötetként, és szinte teljesen elosztotta az előfizetők egy csoportját. A jövőbeni fejlesztésekre egy meg nem határozott tartalékot tartottak fenn. A munka bizonyításának kiküszöbölésével a XEM bányászata nemcsak lehetetlen, hanem egyébként a pénznem fogalmában is nem szándékozott. Egy másik párhuzam a Rippelel, hogy a NEM koncepciójában látszólag elsősorban pénzátutalási eszközként gondolkodtak. Tehát van egy NEM nevű Mijin nevű villa is, amelyet a japán bankok magántanulmányoznak és tesztelnek és használnak. Hol és hogyan tudok NEM-t vásárolni? NEM a piacon a legelterjedtebb kriptográfák közé tartozik – mégis a pénznem csak néhány piacon vásárolható meg , Az euroövezetben a NEM megvásárlása jelenleg csak egy kerülőút esetén lehetséges: 1. lépés: Létrehozás a Coinbase-nál, ellenőrzése és letétbe helyezése EuroStep 2: Bitcoin, Ethereum vagy LitecoinStep vásárlása 3. lépés: Binance számla létrehozása és Bitcoin, Ethereum vagy Litecoin küldése a Coinbase-ból a BinanceStep 4: Csere a Bitcoin, Ethereum vagy Litecoin a Binance a NEM.

Anonimitás

A NEM 100% -ban nyomon követhető. A hálózati tranzakciók tehát a származás felé vezethetők vissza – olyan projektekhez hasonlóan, mint a Monero, amelyek lehetővé teszik a magánügyleteket és elhomályosítják a tranzakciók nyomvonalát. Az anonimitást gyakran kritikai pontnak tekintik – ebben az esetben a NEM Bitcoin egyértelműen rosszabb lenne. Mindazonáltal a projekt reménye, hogy ez a nyomon követhetőség lehetővé teszi más jellemzők fejlesztését. Csak akkor biztosítható a vevők és az eladók védelme, ha viszont a nyomon követhetőség biztosítva van – olyan szolgáltatás, amely viszont sok olyan felhasználót vonzhat, akik ezeket a lehetőségeket ismerik hagyományos szolgáltatók és szolgáltatások nélkül,