Finanszírozási biztosítás

Mi a finanszírozási adósságbiztosítás?

Bárki, aki rájön egy álomra, gyakran kölcsönt kell vállalnia. De mi a helyzet a kötelezettségekkel, amikor valami történik veled? A fizetési biztosítás (távú életbiztosítás csökkenő biztosítási összeg) hozza meg a biztonság kedvéért: Feltételezzük, hogy a tartozás, ha bármi történik. A különleges dolog az, hogy a csökkenő összeg biztosított. Ha biztosítja az ingatlanfinanszírozást, módosítjuk a visszafizetési tervhez való hozzájárulást. Hitelgarancia esetén a biztosított összeg az idő múlásával csökken. A hozzájárulásai ennek megfelelően változni fognak minden évben.

Mi a finanszírozási biztosítás fontos jellemzője?

A kölcsönnel kötött kivásárlási vagy részletbiztosítás drága, és gyakran nem fizet meg a felelősség kizárása miatt. A hitelfelvevők a szerződés megkötésekor azonnal fizetik a biztosítási díjat, beleértve az ügynöki költségeket is. Ez növeli a hitel összegét. A költségeket a tényleges kamatláb nem tartalmazza. Ez a biztosítási időpontban elhomályosítja a hitel tényleges árát – ez több mint kétszerese lehet. 2018. február 23-tól az ügyfélnek ismételten értesítést kell kapnia az elállási jogáról és a termékinformációs adatlapról a szerződés aláírását követő egy héttel. Ha a fennmaradó adósságbiztosítást csoportos biztosítási szerződésként alakítják ki, és az ügyfél tehát csak biztosított, 2018. február vége óta ugyanazokkal a jogokkal rendelkezik, mint a biztosított. A részletfizetés megkötésekor semmilyen maradék adósságot vagy részletbiztosítást nem kell vállalnia. A haláleset esetén a túlélők fedezésére célszerűbb az életbiztosítás. Ha már kivette az ilyen biztosítást, akkor általában rendkívül megszüntetheti, ha visszafizeti a kölcsönt vagy korán visszafizet. A banknak részben meg kell térítenie az egyszeri összeget. Lehetséges, hogy a biztosítási szerződést megfelelően megszüntetheti. A fel nem használt egyszeri összeget jóváírják a hitelszámlán.
A kölcsönszerződést akkor is visszavonhatja, ha a visszavonási utasítás helytelen. Ehhez forduljon a hamburgi fogyasztóvédelmi központhoz a szerződés felülvizsgálatához.

Miért van a maradék adósságbiztosító társaság a kritikában?

Ahhoz, hogy a hitelező az ilyen biztosítás két előnye van: Először is jutalékot kap a befejezése, másrészt a csőd kockázata a kölcsön csökken a megfelelő fedezeti – anélkül, hogy megváltoztatná a kamatláb egy jó üzlet a bank. A fogyasztók számára ez szinte csak hátrányos.finanszírozási adósságbiztosítás

Mi a maradék adósság biztosítás költsége?

Meglehetőséged szerint ez a biztosítás úgy tűnik számodra: általában túlságosan drága, még akkor is, ha a költségek nem számíthatók átalányban. Nincsenek rögzített százalékok vagy képletek, amelyek segítségével kiszámolhatja, mennyire drága vagy olcsó a kölcsön.

Minden kisebb kockázatra

Tökéletes az ingatlan- és autófinanszírozáshoz, vagy gyermekeinek oktatásához. Olcsó és egyedi – Maxi védelem a mini-járulékhoz, van még extra haszon – például azonnali fizetés súlyos betegség esetén.

Mikor hasznos marad a tartós adósságbiztosítás?

Nagy befektetéseket kell biztosítani, például egy ház építése vagy egy üzleti ötlet finanszírozása. Ha valami történik a hitelfelvevővel, akkor gyorsan veszélybe kerül a túlélő eltartottak létezése. A kötelezettségeknek továbbra is eleget kell tenniük, még akkor is, ha a fő kereső meghiúsul. A fennmaradó adósságbiztosítás ezt a kockázatot különösen kedvezőnek tartja: Mivel továbbra is kiegyenlíti adósságait, a biztosított összeg is csökken. Ez biztosítja az optimális védelmet kedvező áron. Bankokhoz a hitelfelvevők többnyire egy add-on hitel, a maradék tartozás vagy fizetési védelem biztosítás. A hitelfelvevő nem tudja fizetni a sebesség és – talán azért, mert elvesztette az állását, vagy hosszabb beteg – a biztosítási kell avatkoznia. Az ötlet, hogy biztosítsa a törlesztőrészletek egy munkanélküliség elleni biztosítás, illetve fogyatékosság, úgy tűnik, hogy van értelme az első pillantásra, különösen hosszú távú jelzálog hitelezés és a magas hitel összegét. A kisebb törlesztőrészletek esetében a maradék adósságbiztosítás általában fölösleges és költséges. És még ha a bankok gyakran másképp javasolják: az ilyen biztosítás megkötése nem szükségszerűen kötődik a kölcsön átvételéhez.

Miért van a maradék adósságbiztosító társaság a kritikában?

Ahhoz, hogy a hitelező az ilyen biztosítás két előnye van: Először is jutalékot kap a befejezése, másrészt a csőd kockázata a kölcsön csökken a megfelelő fedezeti – anélkül, hogy megváltoztatná a kamatláb egy jó üzlet a bank. A fogyasztók számára ez szinte csak hátrányos. A végrehajtását az Európai irányelv biztosítási értékesítési (IDD), a biztosító társaságok nem tilos, de a bankok szükség legalább tájékozottabbak fizetési védelem biztosítás. Nyilvánvaló, hogy az új szabályok ténylegesen javítják-e a fogyasztók dolgát.finanszírozási biztosítások

Kerülje a kettős biztosítás kockázatát

A hitelfelvevő már befejezte a kifejezés életbiztosítási vagy rokkantsági biztosítás, ő fog védeni magukat szükségtelenül ismétlődő és költséges a maradék tartozás biztosítást. Javaslatunk ezért: Ne vegyen ki hátralevő adósságbiztosítást részletfizetési kölcsönökért. Figyelem, a bankok nem mindig nevezik meg a maradék adósságbiztosítást.

Mikor fizetik meg a fennmaradó adósságbiztosítást?

A hitelfelvevő, az előnyeit leginkább alapértelmezett biztosítás egyszerű: a szolgáltatók gyakran fizetnek csak korlátozott ideig, és széleskörű kizárási kritériumok – az eredmény, hogy az ügyfél nem kap semmit.

Ezek a kizárási kritériumok példái:

A munkanélküliség csak az első 12 hónapot érinti. A munkanélküliséget csak egy hat hónapos várakozási idő és egy három hónapos várakozási idő után fizetik ki. Munkanélküliség esetén a biztosítás nem fizet, ha az ideiglenes munkaszerződés lejárt. A munkaképtelenség esetén a biztosítás nem fizet, ha a szerződésben felsorolt ​​egyes betegségek okozták. Nem minden felelősség kizárása helyes. „A biztosítás nem terjed ki a biztosított személy ismert súlyos betegségeket.” Bafin szerint a legtöbb biztosító többé nem hivatkozik az érvénytelen szabályozásra az ítélet közzététele után. De még mindig körülbelül 1.750 eset volt, amikor a vállalatok továbbra is alkalmazták ezt a záradékot, és nem tették ezt meg. A Bafin bejelentette, hogy meg fogja kérni az érintett társaságokat, hogy tegyenek megjegyzést-Bafin piaci vizsgálat.

A biztosítás a tényleges kamatlábba kerül-e?

A fogyasztóknak néha azt a benyomást kelti, hogy biztosítás nélkül nem kaphatnak hitelt. De ez általában nem így van – a fennmaradó hitelbiztosítás nem kötelező. A BaFin talált azonban, hogy a bankok hitelt csak egyedi esetekben egyidejűleg vásárol biztosítást, különösen az ügyfelek számára a rossz hitel értékelés (BaFin piaci tanulmány, 31. oldal). Ha a fennmaradó adósságbiztosítás kötelező, akkor a banknak a kötvény költségét a hitel éves százalékarányában kell tartalmaznia. Azonban a vizsgált bankok mindegyikére rámutatnak, hogy a biztosítási fedezet nem követelmény az ügyfél számára, hogy hitelt kapjon. Következmény: A biztosítási költségek nem tartoznak a tényleges kamatlábak közé. A hitelfelvevő számára ezért viszonylag nehéz pontos képet kapni a többletköltségekről. A hitelbiztosítást finanszírozza, hogy a kölcsön futamideje alatt a biztosított összeget is megfizette. Ha a biztosítási költségek a hitelköltségek közé kerülnek, akkor a részletfizetési kamatlábat növelik.

Le lehet-e vonni a fennmaradó adósságbiztosítást?

Ha tévedésből kivett egy maradék adósságbiztosítást, visszavonhatja a szerződést. Ezt általában 30 napig tartja. A fennmaradó biztosítási kötvények gyakran különböző dolgokat fednek le, mint például a munkanélküliség vagy a halál. Ezért különbséget kell tenni a fennmaradó életbiztosítás és a fennmaradó adósságbiztosítás között az elállási időszakban. Ezt akkor is visszavonhatja, ha biztosított, és nincs csoportos biztosítási szerződés alapján. Az európai biztosítási forgalmazási irányelv (IDD) végrehajtása révén a jogalkotónak