Háztartási biztosítás

Miért fontos a háztartás biztosítás?

A háztartási biztosítások alkalmasak a viharkár elleni károk esetén.  A háztartási biztosítás főszabály szerint a szokásos lakossági biztosítási rendszer Magyarországon található.  Kis különbségek vannak, de ezek elsősorban a biztosítók biztosítási feltételeinek köszönhetők. Elvben a biztosító társaságok teljesen összehasonlíthatóak. De mi is olyan fontos a háztartási biztosítással kapcsolatban, és mit tehet ez valójában? A háztartási biztosítás (vagy a háztartási biztosítás) gyakran az első konzultáció során sok biztosítási tanácsadónak nevezik kötelező biztosításnak. És a szülők is szeretnék megadni a gyermekeiket, akik az első otthonukba költöznek, tanácsot adnak a háztartási biztosítás megkötéséért. Miért van ez? Mivel a háztartási biztosítás a legjobb megoldás a meglévő háztartási tartalmak biztosítására, vagyis minden háztartás ingóságára, beleértve a bútorokat is. Ezenkívül további biztosítékok, például az üvegbiztosítás is beletartozhat a háztartási biztosításra. Ez magában foglalja például az üvegtáblák, tükrök vagy kerámia főzőlapok károsodását. Az alsó sorban meg kell jegyezni, hogy egy háztartási biztosítás főleg a lakberendezés és a nappali belsejében lévő tárgyak védelme vagy a kár vagy veszteség helyettesítése.

Mi a lényege a háztartási biztosításnak?

A háztartási biztosítás általában egy sor ellátást tartalmaz. A háztartási biztosítás általában egy komponenssel rendelkezik a tűz, a csapvíz, a betörés és a lopás, valamint a vihar és a jégeső elleni védelem érdekében.

Tűzveszély elleni védelem

Ha egy tűz kijön az otthonban vagy a lakásban, akkor gyorsan a háztartás nagy részét megsemmisítheti. Bútorok, papírok, könyvek és még sok más olyan anyag, amelyek többé-kevésbé nagy anyagi értékkel rendelkeznek, gyorsan lángolhatnak. Ilyen esetben a háztartási biztosítás fedezi a megsemmisített tételek cseréjét. A tűz elleni védelmet általában a következőkkel biztosítják:

  • a normál esetben
  • egy villámcsapás okozta tűz
  • egy robbanás okozta tűz
  • az implózion által okozott tűz
  • a lángot okozó tűz hatása vagy összeomlása
  • Védelem a csapvíz sérülések ellenháztartási ingóság biztosítás

A csapvíz eleme a háztartási biztosítás védi a háztartási okozta károk ellen a helytelen mentesítés csapvizet a be- és kiáramlását a csapvíz, a csőrendszer a fűtés vagy a légkondicionáló. Itt a kondenzált vizet csapvíznek is tekintjük. Amit nem tartalmaz az eső által okozott vízkár. Nyitott ablak, amelyen át esik az apartman, nagy károkat okozhat a háztartásban, de ezeket nem fedezi a háztartási biztosítás. Inkább a háztartási biztosítás csapvíz összetevője csak a kár okozta, például a csőtörés okozta a biztosításban. Az, hogy a csőtörést az anyag kopása vagy fagy okozza-e, másodlagosan másodlagos. Mire figyeljen a biztosítási körbe tartozó finom nyomtatásra. Például ilyeneket hosszabb távollét kikapcsolása nélkül a fő csap vagy hosszabb használaton kívüli fűtési rendszer vezethet anélkül, hogy először a víz kiürítését a az a tény, hogy a sérült, nem fogadható el. Általában a kárrendezéshez megtagadják a biztosítás, ha a kár már bekövetkezett, a saját mulasztása vagy a kötelességszegés a háztartás tagja vagy hibája olyan készülék, mint egy mosógép, vagy egy ruhaszárító. A túlfolyó mosogató, hogy történt, mert a gyermek a csapot, és nem fordult vissza, a kiszivárgott mosógépet vagy a mosogatógépet, vagy csak a klasszikus: az elhagyott tetőablak. Mindezek miatt vízkárosodást okoz, amely nem felel meg a csapvíz károsodásának. Ezenkívül fontos megérteni, hogy a háztartási vízcsap komponens, mint maga a biztosítás, egészében csak a háztartásra, és nem az épületre irányul. Természetesen a falon lévő csőből származó víz szivárgása szintén károsítja az épületet, amelyet meg kell oldani. Akár a száraz falat megfelelő szárítóberendezéssel kell lemenni, akár ténylegesen meg kell szabadulnia a tapéta falától és újracsomagolni, a költségeket nem fedezi a háztartási biztosítás. Ez a költség az építési biztosítás felelőssége.

Háztartási biztosítás-vádelem a betörés és a lopás ellen

Ha a biztosított személy háza vagy háza be van törve, a biztosítás fedezi az ellopott tárgyak cseréjét. Ezenkívül a vandalizmus nyomainak eltávolításának költségeit is figyelembe veszik. Itt nincs biztosítva a kerékpár lopás vagy lopás a dolgok, amelyek nem tárolják a házban vagy a lakásban. Például, ha egy babakocsi áll az ajtó előtt, és ellopják, a háztartási biztosítás nem jön ide. Alapvetően egy külön lopásbiztosítást kell végrehajtania a kerékpárok számára. Néha kiterjeszti a háztartási biztosításokat a “kerékpár lopás” pontra. Itt érdemes, de aztán költség-összehasonlítás a szolgáltatók között.

Védelem a vihar és a jégeső károk ellen

Ha az égboltból vihar vagy vastag jégeső jön, ez jelentős károkat is okozhat. Különösen, ha az alkatrész a költségvetési hatással lesz, például azért, mert a vihar fedezte a tető, a ház és az eső vagy jégeső most behatolni viszonylag akadálytalanul, vagy mert a vihar összetört egy ablakot, és az eső most felvert a lakásban , Ilyen esetekben a háztartási biztosítás fedezi a felmerült károkat.Azokra a területeken, ahol különösen súlyos időjárási viszonyok állnak fenn, előfordulhat, hogy ez a szakasz nem szerepel a biztosításban, vagy csak egy közös beruházással érhető el.lakás-biztosítás

Mit fizet a biztosítás, ha kárt szenvednek?

Ez valójában más. Ausztriában, például a háztartási biztosítás részeként, az elveszett vagy sérült tétel értéke általában átveszik. Csak akkor, ha az időérték az új érték 40% -a alatt van, az időérték visszatérítésre kerül. Németországban általában a valós érték, amelyet a biztosító megtérít. Itt rendszeres különbséget teszünk például a műszaki eszközök (időérték) és például a bútorok vagy ékszerek (csere vagy akvizíció érték) között. Végül további részleteket talál a háztartási biztosítási szolgáltatók vonatkozó biztosítási ajánlatairól.

A háztartási-biztosítás – az egyik legfontosabb biztosítás

Bárki, aki rendelkezik egy háztartásban, ismeri a problémát: egy bizonyos rendszerességgel a dolgokat ki kell cserélni, mert már nem vagy teljesen működőképes, vagy egyszerűen eléggé rájuk nézett. Ezek olyan kiadások, amelyeket kiszámíthat, amelyeket meg lehet tervezni, és amelyekre ennek megfelelően megadhatja. Ez eltér a hirtelen károktól a fenti okok miatt. Ezekben az esetekben gyorsan megtörténhet, hogy az ebből eredő kár a tönk szélére hozza az áldozatot, például tűz esetén. Ebben az esetben csak a háztartási biztosítások segíthetnek. Ezért biztosan kérje a biztosító bizalmát.