Kriptovaluta

Mi a kriptovaluta?

A kriptográf pénznemek többnyire decentralizált struktúrájú digitális pénznemek. Olyan hálózatokon alapulnak, amelyekben minden információ egymás között cserélődik. A tranzakciókat nyilvánosan tárolják és feldolgozzák. kriptovalutaA digitális pénznemek lehetővé teszik a készpénz nélküli fizetést. Konzisztens kereskedelmet folytatnak, ellentétben a hagyományos piacokkal, például állományokkal, valutákkal vagy kötvényekkel. A legismertebb titkos pénznemek közé tartozik a Bitcoin, az Ethereum, a Bitcoin Cash és a Ripple. A digitális valuta mögötti koncepció 1998-ban nyúlik vissza, amikor Wei Dai megfogalmazta az első ötletet. A titkosítás kifejezés az információ vagy adatok titkosítására és védelmére vonatkozó tudományra utal. A kriptográfiai pénznemeknek reagálniuk kell a klasszikus bankrendszerre. Több év telt el az ötlet megvalósítása előtt. Satoshi Nakamato vette fel és tette közzé 2008-ban a peer-to-peer elektronikus pénzforgalmi rendszert. Olyan fizetési rendszer, amely személytől személyig működik, bank nélkül.

A Bitcoin 2009 a digitális fizetések új korszakának kezdetét jelentette. Azóta több más kriptokulcsot hajtottak végre. Ezeket Altcoins néven is nevezik. Ezek a Bitcoin javított verziójára utalnak, de a Blockchain technológiát is használják. Jelenleg több mint 800 valutát használnak. A Coinmarketcap.com szerint az összes kriptoszektor pénznemének piaci kapitalizációja csaknem 176 milliárd dollár. 79,5 milliárd dollár értékben a legnagyobb részesedést a Bitcoin számolja (2017 szeptemberéig). Az Ethereum, a Bitcoin Cash, a Ripple, a Litecoin, a NEM, a Dash, az IOTA, a Monero és az Ethereum Classic mind a cryptocurrency rangsorban szerepelnek.

A titkosítás minden szinten a digitális pénznemek teljes alapja. Az eszközöket a titkosítás szigorú alkalmazásával fedezi. Minden tranzakciót egy adatblokkban foglalnak össze, és egy blokkcsatornához csatolják. A blokkhálózatot a kriptográfiai láncolás biztosítja a későbbi manipuláció ellen. A Bitcoin és Co. számos kereskedelmi platformon kereskedhet. Birtokukért egy megfelelő fizetési iroda (tárca) szükséges. Ezzel a virtuális pénztárcával el lehet küldeni és fogadni a rejtélyes pénzt. A pénztárca alapja nyilvános és magánkulcs. Amellett, hogy lehetőség nyílik a rejtjelező pénznemek megvásárlására és kereskedelmére az adott tőzsdéken folyó áron, lehetőség van új érmék készítésére is. A szokásos üzleti ügyletekben az ügyfelek áruk és szolgáltatások vásárlása a hagyományos devizákkal szemben. De egy ICO-nak, ha az ügyfelek valamit akarnak vásárolni, akkor a pénznemet egy korlátozott kosárba való belépéssel kell átalakítaniuk. Nincs olyan törvényes vállalat, amely maximalizálja a nyereségét, ilyen veszteséget igényelne az ügyfelektől.

A Dentacoin amit csak fogászati ​​célokra szabad felhasználni

Valójában az egyetlen ok arra, hogy az ügyletet az ilyen utalványok birtokosaira korlátozzák, olyan szolgáltatók illegális kartelljének létrehozása, akik így megvédhetik magukat az árverseny ellen és mentesíthetik ügyfeleiket. Fogd be a Dentacoint, egy nevetséges titkosítási pénztárcát, amelyet csak fogászati ​​célra lehet használni ezt valószínűleg aligha fogadja el a fogorvos. Az összes civilizált országban betiltott vállalati kartelleket aligha lehet jobban illusztrálni, mint ilyen példákkal. Természetesen a kriptográfiai rajzfilmek azt mondják, hogy azok az ügyfelek, akik ilyen kupont vásárolnak, előnyösek lesznek, ha értékük növekedni fog. De ennek nincs értelme. Ha az utalvány ára meghaladja a termék vagy szolgáltatás piaci értékét, senki sem vásárolja meg többé. Az egyetlen olyan elfogadható ok, amely arra kényszeríti az ügyfeleket, hogy ilyen pszeudo pénznemet használjanak, az, hogy emelje az árakat, vagy kopogtassa a befektetőket.

Az ilyen kripto-kuponok nemcsak az illegális tevékenységet ösztönzik, hanem akadályozzák a közös valuta bevezetésének árképzési előnyeit. Kripto-utópiában minden egyes terméknek és szolgáltatásnak megvan a saját értékvesztése, és a hétköznapi ügyfelek nem tudják megítélni a különböző – vagy akár hasonló – termékek vagy szolgáltatások relatív árait. Hasonlóképpen, a kripto-kuponok volatilitása miatt sem lenne esélyük meghatározni tényleges vásárlóerejüket.

A kriptovaluta értéke az, hogy mindenki használja

Képzeljük el, hogy olyan országban éltünk, ahol 200 további világ valutát kell igénybe vennie, hogy különböző termékeket és szolgáltatásokat vásároljon, nem csak az állam pénznemét. Az eredmény nagykereskedelmi ár zavart okozna, és az egyiknek meg kell felelnie az egyik ingadozó pénznem másik vásárlásáért cserébe felmerülő költségekkel. A pénznem csak akkor nyeri el az értéket, ha egy adott országban vagy joghatóságon belül mindenki használja. A pénz olyan közjó, amely lehetővé teszi az egyének számára, hogy szabadon cserélhessenek. Előnye, hogy a hagyományos társadalmakban szokásos módon nem kell pontatlan és nem hatékony barterezést végezni. Tehát itt az ideje, hogy tanulmányozza az utópikus retorika ilyen kripto akrobaták azok valódi tartalmát: önző nonszensz, amelynek célja az, hogy a jóhiszemű befektetők, hogy a nehezen megkeresett megtakarítás.