Lakás előtakarékosság

Mi a lakás előtakarékosság?

A takarékbetétek olyan bankbetétek, amelyek a határozatlan befektetést szolgálják és nem fizetési műveletekre szánják. Ismerik azt a klasszikus jegyzetfüzetet, mint egy vörös vagy kék jegyzetfüzetet vagy füzetet, amelyet otthon tartanak. Gyakran előfordul, hogy a szülők korán regisztráltak gyermekeiket, pénzt fizetnek rendszeresen, és így kis korban biztosítják a pénzüket. Minden évben belépett a bankba, és megkapta a kamatot számított, és regisztrált egy kamat hitel. 16 vagy 18 éves korában a gyerekek hozzáférhettek a beruházáshoz, és örültek az első saját hitelnek. Természetesen nagyon kicsi a kísértés a megtakarítási számla feloldására és az első vásárlásokra.

A lakás takarékszámla összehasonlításhoz

A megtakarítási számla csak részben számít a napi rendelkezésre álló befektetési számlák között. Nincs határozott idejű, mint a határozott idejű megtakarítások esetében. A pénz visszavonásával bármikor azonban limitenként havonta 2 000 euró kerül. Ezen összeg fölötti összegek külön értesítést igényelnek, és 3 hónapos felmondási idővel rendelkeznek. A megtakarítási könyv speciális formája.

Alacsony megtakarítási kamat a lakás elütakarékossághoz

A hagyományos takarékszámlákra vonatkozó kamatlábak átlagosan 0,10% -on alacsonyak, még az alacsony kamatlábaknál is. Általában ez a befektetés már nem egészen naprakész. Az alacsony kamatláb mellett nehezebb a bankszámlálót megkeresni, hogy készpénzben fizessen. A 2 000 eurót meghaladó nagyobb összegeket nem lehet egyszerűen kivonni a megtakarítási számláról, de 3 hónapos felmondási idővel kell regisztrálni. Kiszámítja az ügyfelet, inkább a pénzt, a kamatlábakat. A felmondási idő maximálisan pszichológiai előny, mivel a kérdés szükségességét egyre inkább figyelembe veszik. Nem érthető, hogy sok ügyfél még mindig bízik ebben a kevésbé rugalmas megtakarítási formában, sőt ragaszkodik hozzá, amikor a nyugdíjazásról van szó. Kamatmegtakarítási számla, megtakarítási számla és hívásdíj Az alábbiakban összeállítottuk a kamatláb-fejlesztést a hívásdíj és az online megtakarítások területén. Világosan látszik, hogy az átlagos kamatlábak itt a klasszikus megtakarítási számlához viszonyítva 0,20% -nál nagyobbak. fekvő és így kétszer olyan magas, mint a megtakarítási számlák. A befektetők védelme és biztonsága nem magasabb, mint egy hívásdíj.
Akár megtakarítási számla, akár megtakarítási számla vagy pénzpiaci számla. Bár sokan jobban érzik magukat, hogy otthont adnak a füzetnek, ez csak pszichológiai előnyhöz vezet. Az alapok vannak kitéve védi a bank vagy a megtakarítási felett a törvényes betétbiztosítási alap vagy mellett az egyesület által a német bankok ugyanúgy. A figyelmeztetés csak külföldi bankokkal ajánlott. A biztonsági limit gyakran csak max. 100.000 euró.

A lakástakarék előnyei és hátrányai

magas elfogadottság és biztonság, a megtakarítások értékpapírosítása
A pénz közvetlenül befizethető – nincs hivatkozási számla vagy Giro szükséges
alacsony kamatláb 0,20% alatti
rugalmatlan és nehézkes a lerakásnál
Mit takarít meg a megtakarítási számlákon ma?
Mentés gyerekeknek, vezetői engedély, oktatás, tanítás, magániskolák, tanulmányok, félév külföldön
Ünnepek, vásárlás, lakberendezés, multimédia, LCD TV
Ingatlan vagy ház építése
Nyugdíjak nyugdíj vagy nyugdíj kiegészítéseként
Online megtakarítási számla, mint elszámolási számla alternatívája
A jegyzéket az internetes megtakarítási számlák váltják fel. Itt van jobb megtakarítási ráta, a kezelés rugalmasabb és kényelmesebb. Csak néhány évvel ezelőtt a megtakarítási számlát biztonságosnak és nagy érdeklődésű befektetésnek tekintették, és szinte minden németnek megtakarítási könyv volt. Ma az alacsony kamatlábaknál a megtakarítási számla az elavult befektetési forma, amelyet rugalmasabb és jövedelmezőbb alternatívák váltanak fel. Passbook: Érdeklődés az alagsorban és kevés rugalmasság.
A megtakarítási számla hiányosságai nagyobbak
A megtakarítási számla alapelve nagyon egyszerű: a megtakarító pénzt kölcsönöz a banknak, és kamatot kap. A megtakarító nem számíthat többre, mint a korábban meghatározott kamatláb, de nem kell félnie a kockázatoktól. A kamatláb egy évig érvényes, amely után a bank a kívánt kamatlábat megváltoztathatja.

  • kevés rugalmasság
  • csak nyilvánvaló biztonság
  • alacsony megtakarítási könyv érdeklődés
  • Számlavezetés, mint a nagymama idejében
    A megtakarítási fiókkal kevés rugalmasságot élvezhet: Ezenkívül a klasszikus megtakarítási számla a bank nyitvatartási idejéhez kötődik, hogy betéteket, terheléseket vagy kamatkötelezettségeket regisztráljon.

Mennyire valóban biztonságos a megtakarítási könyv?

Még a biztonsági érvelés is sok megtakarítót tart ma is, a gazdasági válság és a bank meghibásodása, a megtakarítási számla mindenütt jelenlétében. A bankok egyéb befektetési formái az EU-ban ugyanolyan biztonságot nyújtanak, mint a megtakarítási számla. A bejegyzett betétbiztosítási mint € 100,000 bank és az ügyfél nem kötődik a megtakarítási termék, tehát mind a megtakarítási számla, valamint az érdek erősebb egynapos vagy fix pénzt. Alig van semmilyen csalás elleni védelem – a bűnözők miért könnyű játék
A megtakarítási számlák másik nagy hiányossága a csalás bizonytalansága. A banki termékekkel, például a hívásdíjjal, a lekötött betétekkel vagy a megtakarítási kötvényekkel ellentétben, a jegyzőkönyvet aláírással, PIN-kódokkal vagy TAN-okkal nem védi. Az úgynevezett hordozópapírként kerül forgalomba, és a bankok jogosultak a megtakarítási számla bemutatásával szemben, hogy pénzt fizessenek a szőnyegen. Bár a pénzintézetek fenntartják a jogot a szőnyeg ellenőrzésére, az azonosítás nem feltétlenül szükséges. Más szóval, bárki, aki kezébe veszi a jegyzékét, pénzt vehet igénybe. Figyelembe véve, mennyire kifinomult a TAN eljárások technikája, a hihetetlenül elmaradottnak tűnik. Felesleges kockázat, hogy feltétlenül kerülni kell!

Passbook érdeklődés: hogyan érték a Passbook veszteség

A múltban a megtakarítási könyveket a magas kamatozású befektetési formának tekintették. Ma az átvezetési kamatlábak messze nem terjednek ki az infláció mértékére. Nyelvi nyelven ez azt jelenti, hogy a megtakarított pénz elveszti az értéket a jegykönyvben! A Németországi Szövetségi Statisztikai Hivatal által 2017 augusztusában kiszámított inflációs ráta 1,8% volt. Mindazonáltal az áthaladási szolgáltatók átlagos hozama ritkán meghaladja a 0,01% -ot. Így a reálkamatláb, azaz a tőke tényleges teljesítménye a megtakarítási számlán negatív.
A megtakarítási számla alternatívái: Több pénze van a pénzednek
Nem akarsz elégedni az ilyen alacsony kamatlábakkal, és mégis a biztonság fontos szerepet játszik a befektetésében? Az alábbiakban megmutatjuk, hogy miért hív a pénz és a kifejezés jobb alternatíva a megtakarítási számla, amit kap magasabb kamatbevétel ugyanazon betétbiztosítás, élvezze nagyobb rugalmasságot. Ezen kívül bemutatjuk a befektetési formákat a kockázatosabb befektetők számára, akik jelentősen nagyobb megtérülési lehetőségeket ígérnek, mint a megtakarítási könyv.
Napi pénz: a korszerű befektetőknek nyújtott modern jegykönyv
Érdeklődés: A megtakarítási számla nagyon jó alternatíva a megtakarítási számlához. A napi 0,5 és 1% közötti kamatlábak jelentősen több megtérülést kapnak, mint a megtakarítási számla. Bár a jelenlegi megtérülési ráta még mindig az inflációs ráta alatt van, a veszteségek alacsonyabbak a megtakarítási számlánál.
Rugalmasság: Azt is kínál napidíj az az előnye, hogy akkor már az egész főváros egy nap – a felmondási időt, vagy korlátozza a kilövés (mint a megtakarítási számla, a havi korlátozás € 2,000), nincs. Az egyetlen állítólagos hátránya, mint a jegyzetkönyv, hogy ez a szabadság a bank számára is érvényes, és bármikor csökkentheti a kamatlábat. A jelenlegi, rossz kamat a megtakarítási számla, ez a hátrány nem jelentős. Ha a híváspénztári számla kamatbevétele túl alacsony az Ön számára, Önnek lehetősége van arra is, hogy bármikor másfajta befektetést válasszon. A letéti könyvvel ez az F létezik