Előtakarékosság

Mit jelent előtakarékosság?

az előtakarékosság fogalma, előre felkészülni az életünk során olyan helyzetekre, amikor pénzre van és lesz szükségünk, illetve egy kialakult élethelyzetre megfelelően felkészültünk, és azokat a változásokat akadálymentesen tudjuk venni.előtakarékosság

Az előtakarékosságnak alapvetően két jelentősebb területe van: nyugdíj előtakarékosság

A nyugdíjbiztosítás az életpálya pénzügyi tervezésének egyik legfontosabb hagyományos eszköze. Megjelenése a meghosszabbodó várható élettartamnak és a hagyományos társadalmi szövet felbomlásának, valamint a szociális és munkásmozgalmak eredményeinek köszönhető. Számos különféle nyugdíj biztosítási forma és ezek kombinációjaként számos eltérő nyugdíjrendszer létezik. Ezek közös célja az egyén aktív életpályát követő kereset nélküli éveire jövedelmet biztosítani.

lakás előtakarékosság

A lakás előtakarékosság egy államilag támogatott lakásfinanszírozási lehetőség. Az állam a megtakarítás után támogatást nyújt. A lakás-takarékpénztár a megtakarítási idő lejártával kedvező hitellehetőséget biztosít. Minden magyar állampolgár igénybe veheti, családi állapottól és jövedelemtől függetlenül.