Monero

Mi a Monero digitális pénz?

A Monero kriptovaluta digitális pénznem nagyon hasonlít a Bitcoinhoz, de nagyobb biztonságot és anonimitást kínál a felhasználóknak és ügyleteiknek. A Monero könyvelő, a Blockchaintől eltérően, nem rögzíti a tranzakciókban részt vevő felek tényleges titkos címét, és az egyszeri létrehozott cím, amelyet rögzítenek, nem kapcsolódik a felek tényleges címéhez sem. Minden két fél közötti Monero tranzakciót csoportosítanak fel olyan egyéb ügyletekkel, amelyek nem kapcsolt felek között fordulnak elő. A Monero a tranzakciókat is úgy kezeli, hogy az átruházott összeget több részre osztja, majd az egyes részeket külön tranzakcióként kezeli. A Monero népszerűsége nem csak a feketepiaci figyelem miatt növekszik, hanem azért is, mert a nagyszámú ember nem szereti a kormányok, a hackerek és a vállalatok megfigyelését. A Monero (XMR) egy 2014 áprilisában létrehozott nyílt forráskódú kriptográfia, amely a Windows, a macOS, a Linux, az Android, az iOS és a FreeBSD rendszereken futó adatkezelésre és decentralizációra összpontosít. A Monero állami nyilvántartást használ a tranzakciók rögzítésére, míg az új egységeket egy bányászati folyamat révén hozza létre. A Monero célja, hogy javítsa a meglévő kriptográfiai tervezést azáltal, hogy elhomályosítja az összes tranzakció küldőjét, címzettjét és mennyiségét, valamint egyenértékűbbé teszi a bányászati folyamatot. A magánélet tiszteletben tartása a bűnüldözés megkerülésében érdekelt emberek számára tiltott felhasználást vonzott. Az egalitárius bányászati folyamat életképessé tette a bányászati erőforrások terjesztését, és új finanszírozási lehetőségeket nyitott meg mind a törvényes online kiadók, mind a rosszindulatú hackerek számára, akik titokban beágyazották a bányászati kódot webhelyekbe és alkalmazásokba.

Hogyan vásárolhatok  Monerót?

Lehet vásárolni Monero egy csere vagy egy magánszemély. Alternatívaként kipróbálhatja Monero bányászatot, hogy érméket szerezzen a blokk jutalmából.

Miben különbözik Monero más kriptovalutáktól?

A Monero értékes, mert az emberek hajlandóak vásárolni. Ha senki sem hajlandó megvásárolni Monero-t, akkor nem lesz semmilyen értéke. Monero árnövekedése, ha a kereslet meghaladja a kínálatot, és csökken, ha a kínálat meghaladja a keresletet.

Mi a nemonikus mag?

Az emlékeztető mag 25 szóból áll, amellyel bármikor visszaállíthatja fiókját. Tartsa ezeket a szavakat biztonságossá, és ne ossza meg őket valaki mással. Ez a mag visszaállíthatja fiókját, még akkor is, ha a számítógép összeomlik.monero-bitcoin

Hogyan különböznek a Monero adatai más érméktől?

A Monero három különböző adatvédelmi technológiát alkalmaz: a gyűrű aláírásait, a titkos bizalmas tranzakciókat (RingCT) és a titkos címeket. Ezek a tranzakcióban elrejtik a küldőt, az összeget és a vevőt. A hálózat minden tranzakciója megbízás alapján privát; nem lehet véletlenül átlátható tranzakciót küldeni. Ez a funkció kizárólagos a Monero számára. Nem kell megbíznia valaki más magánéletében.

Miért tart olyan sokáig szinkronizálni a tárcámat?

Ha teljes csomópontot futtat helyileg, akkor át kell másolnia az egész blokkcsatolót a számítógépére. Ez sokáig tarthat, különösen egy régi merevlemezen vagy lassú internetkapcsolaton. Ha távoli csomópontot használ, a számítógépnek továbbra is szüksége lesz egy példányra az összes kimenetről, amely több órát is igénybe vehet. Légy türelemmel, és ha szeretné feláldozni a magánéletet a gyorsabb szinkronizáláshoz, fontolja meg egy könnyű pénztárca használatát.

Mi a különbség a könnyű és a normál pénztárca között?

Egy könnyű pénztárca esetén megadja a nézet kulcsát egy csomópontnak, aki letapogatja a blokkcsaládot, és az Ön nevében keresi a bejövő tranzakciókat a fiókjába. Ez a csomópont tudni fogja, mikor kap pénzt, de nem tudja, mennyit kap, ki fogadta, vagy akit pénzt küldesz. A pénztárca szoftverétől függően előfordulhat, hogy az Ön által vezérelt csomópontot használja a magánélet szivárgásának elkerülésére. A nagyobb adatvédelem érdekében használjon normál pénztárcát, amely a saját csomópontjaival használható.

Hogyan különbözik a Monero a Bitcointól?

A Monero nem Bitcoinon alapul. A CryptoNote protokollon alapul. A Bitcoin teljesen átlátható rendszer, ahol az emberek láthatják pontosan, hogy mennyi pénzt küldenek egyik felhasználóról a másikra. Monero elrejti ezt az információt a felhasználói adatvédelem minden tranzakcióban való védelmére. Dinamikus blokkmérete és dinamikus díjai, ASIC-ellenálló munkamódszerek, valamint a farok érme kibocsátása is számos más változás mellett.

Van Monero-nak blokkméret-korlátja?

Nem, Monerónak nincs kemény blokkméretje. Ehelyett a blokk mérete a kereslet alapján idővel növekedhet vagy csökkenhet. Bizonyos növekedési ütemre van korlátozva a felháborító növekedés megelőzésére.

Mi a blokkok?

A blockchain egy olyan rendszer, amely a tranzakció előzményeinek egy példányát tárolja a Monero hálózaton. Minden második percben a blokkcsatornához hozzáad egy új blokkot a legfrissebb tranzakciós információkkal. Ez a lánc lehetővé teszi a hálózat számára, hogy ellenőrizze a pénzszámlák összegét, és rugalmassá tegye őket a támadásokra és a centralizációs kísérletekre.

Mi az a Kovri?

A Kovri egy I2P útválasztó, amelyet C ++ -re írtak. Az I2P olyan rejtett hálózat, mint a Tor, számos technikai különbséggel. A Kovri Monero önálló projektje, de együttműködik Moneróval és számos más projekttel. A Kovri elrejti a tranzakciót, így más csomópontok nem tudják, ki hozta létre az ügyleteket. A kontradiktórius körülmények között a Kovri felhasználható az összes Monero forgalom elrejtésére az I2P-en keresztül, ami megakadályozná az embereket abban, hogy tudják, hogy Monero-t használják. A Kovri jelenleg alfa, és még nem teljesen integrált Monero. Tudjon meg többet a Kovri-ról a projekt honlapján. Hol tudok monerot venni?

Mi a hasíthatóság, és miért fontos?

A sûrûség a pénz egyszerû tulajdonsága, hogy két különbözõ összeg között nincs különbség. Ha két ember cserél egy 10-es és két 5-öt, akkor senki sem veszítene el. Tegyük fel azonban, hogy mindenki tudja, hogy a 10-et korábban egy felszabadító támadásban használták. A másik személy még mindig foglalkozni fog a kereskedelemmel? Valószínűleg nem, még akkor is, ha a 10-es személynek nincs kapcsolatai a felszabadító szoftverrel. Ez egy probléma, hiszen a pénz fogadójának folyamatosan ellenőriznie kell a beérkező pénzeket, hogy ne érjenek el a megfertőzött érmék. A Monero kúpos, ami azt jelenti, hogy az embereknek nem kell ezt az erőfeszítést megtenniük.

Ha Monero annyira privát, honnan tudjuk, hogy nem keletkeznek a vékony levegőből?

A Monero-ban minden tranzakciós kimenet egyedileg kapcsolódik egy olyan kulcsképhez, amelyet csak a kimenet tulajdonosa hoz létre. A többször használt kulcsképeket a bányászok elutasítják kettős költésként, és nem adhatók hozzá egy érvényes blokkhoz. Amikor új tranzakció érkezik, a bányászok ellenőrzik, hogy a kulcskép még nem létezik-e egy korábbi tranzakcióhoz annak biztosítása érdekében, hogy ez ne legyen kettős kiadás. De akkor is, ha a kiadott bemenetek értéke és az elküldött kimenetek értéke titkosítva van (ezek mindegyikre el vannak rejtve, kivéve a címzettet). Mivel az összegeket Pedersen kötelezettségvállalásai szerint titkosítják, ez azt jelenti, hogy egyetlen megfigyelő sem tudja megmondani a bemenetek és a kimenetek összegét, de a Pedersen-kötelezettségvállalásokon matematikát is végezhet annak megállapítására, hogy Monero-t nem hozták létre vékony levegőből. az Ön által létrehozott titkosított kimeneti mennyiségek megegyeznek az elköltött inputok összegével (amelyek magukban foglalják a címzett kimenetét és a visszaadott változást saját magának és a titkosítatlan tranzakciós díjnak), akkor jogszerű tranzakcióval rendelkezünk, és nem ismerjük a Monero-t ami a vékony levegőből jön létre. A Pedersen-kötelezettségvállalások azt jelentik, hogy az összegek egyenlőnek tekinthetők, de az egyes összegek Monero-értéke és a bemenetek és a kimenetek Monero értéke egyedileg nem meghatározható.

Monero biztonságos

A Monero egy decentralizált titkosítási érték, azaz biztonságos, digitális készpénz, amelyet a felhasználók hálózata működtet. A tranzakciókat terjesztett konszenzussal erősítik meg, majd változatlanul rögzítik a blokkcsatornán. A harmadik feleknek nem kell bízni abban, hogy biztonságban tartsák Monero-jukat.

Monero privát

A Monero a gyűrű aláírásokat, a titkos bizalmas tranzakciókat és a lopakodó címeket használja az összes tranzakció eredetének, összegének és céljának elrejtéséhez. A Monero a decentralizált kriptográfiai értékek minden előnyét nyújtja, a tipikus adatvédelmi engedmények nélkül.

Monero láthatatlan, biztonságos

A címek küldése és fogadása, valamint a tranzakciók összegzése alapértelmezés szerint el van zárva. A Monero blokkhosszal kapcsolatos tranzakciók nem kapcsolhatók egy adott felhasználóhoz vagy valóságos identitáshoz.

  • Megtéveszthetetlen Monero utak, nincs felügyelet.
  • Monero arany
  • A Monero is használható, mert alapértelmezés szerint privát. A Monero egységeit nem lehet feketelistára tenni a kereskedők vagy cserék miatt a társulás miatt a korábbi tranzakciók.