Lakásbiztosítás

Mi a lakásbiztosítás?

A háztartási tartalom biztosítás és egy ingatlanbiztosítás. Biztosítást nyújt a leltár, így tovább bútorokkal, háztartási cikkek magánháztartásba (háztartási) tűz, víz, vihar, jégeső, betörés, rablás és vandalizmus. A tiszta anyagi kár mellett olyan biztosítási költségek is felmerülnek, mint a tisztítási költségek, a védelmi költségek és a szállodai költségek. Ezenkívül más zárványok is lehetségesek, például a kerékpárok ellopása vagy az elemi károsodás és a túlfeszültség károsodása. Ebben az esetben a lehetséges levonásokat be kell tartani. A lakástextíliák biztosítása általában a helyettesítési érték. D. h. a biztosító felváltja a hasonló jellegű és minőségi dolgok új állapotba helyezésének költségeit. A háztartási biztosítás egy kapcsolódó vagyonbiztosítás. Ez azt jelenti, hogy az egyes biztosítási kockázatokat csak kombinációban lehet teljesíteni, és csak az egész szerződést lehet megszüntetni. Ezzel ellentétben, vannak biztosítási kötegek. Ezek gyakoriak a kereskedelemben és az iparban végzett biztosításban, így biztosítva az olyan egyedi veszélyeket, mint a betörés vagy csapvíz. Burkolócső után a bútorok nagy terjedelmű hulladékot jelentenek; a dekoratív asztali gyertya az étkezőt tűzbe helyezi; A szünet után nemcsak a síkképernyős TV tűnt el, hanem egy kirakat is törött. Mivel ezek a károk eltérnek egymástól, mindegyiküknek közösnek kell lennie: a lakossági biztosítás kiterjed. Ez a szabályzat magában foglalja a mozgatható tárgyakat többek között a tűz, a betörés, a törött vonalak és a vihar okozta károk ellen. Ha nem vagy biztos benne, hogy mi van a biztosítással, akkor képzeld el, hogy lakásodat fordítod: minden, ami esik ki, biztosított. Különösen drága eszközzel ez a védelem érdemes lehet. Részletesen, a jó otthoni tartalom biztosítás nagyon eltérő lehet. Az alapárfolyamban a teljesítménytartomány gyakran korlátozott, de számos kiegészítéssel meghosszabbítható. De az árnak is igaza van.

Mikor éri meg egy lakásbiztosítás?

Elméletileg megengedheti magának, hogy egyszerre vásároljon új háztartási cikkeket? Ebben az esetben nincs szükség háztartási biztosításra. Ha azonban kevesebb pénzed van, a biztosítás érdekes az Ön számára. Ez különösen igaz abban az esetben, ha nagy jelentőséget tulajdonít a bútorok és egyéb dolgok minőségének. A helyzet más, ha úgy ítéli meg, hogy a teljes veszteség valószínűtlen, és vészhelyzet esetén kölcsönt vesz fel az új felvásárlásért. A kérdés az is, hogy hány dolgot kell élnie, ha szükséges? A díjak összege nagymértékben függ a lakóhelyétől, a lakóhelytől és a mellékelt kiegészítő biztosításoktól. Ezt a következő három példa szemlélteti. lakásbiztosítás

Milyen vagyontárgyak biztosítottak?

A háztartási tárgyak közé tartoznak például bútorok, háztartási készülékek és ruházati cikkek. A kölcsönzött tételeket az otthoni tartalékok biztosításának fedezik. A felszerelt konyha része a háztartási tartalmak, ha a konyhát felhelyezte és újra eltávolíthatja. Ez a rétegelt lemezre is vonatkozik, hogy a bérlők rosszul jártak a lakásban. Az értéktárgyakat általában a háztartások tartalékai biztosítják egy bizonyos felső határig. A biztosítás magában foglalja a magántulajdonban lévő antennák és napellenzők károsodását is. Akár biztosított a kerti bútorok, akár a szolgáltatótól függ. Opcionálisan biztosíthatja a kerékpárt vagy az üveget is. Míg a kerékpár biztosítás hasznos lehet, a legtöbb esetben javasoljuk az üvegbiztosítást.

Rendőrségi ellenőrzés

Ellenőrizze meglévő biztosítását. Érdemes feliratkozni egy olyan új irányelvre, amely több követelést tartalmaz, mint a jelenlegi szerződésed – és még kevésbé. A biztosítási fedezet nem csak az apartmanra vagy a házra vonatkozik, beleértve a teraszokat, garázsokat és kiterjesztéseket. Magában foglalja továbbá a pincéket és a magánlakásban használt szobákat vagy garázsokat a lakás közelében. Az Ön tulajdonát világszerte biztosítással is biztosítják, például a külföldi biztosításon keresztül, például olyan dolgokon, amelyeket magával visznek vakáción. A biztosítónak fizetnie kell, tűz, robbanás, vihar és jégeső okozhatja a károkat. Villám sztrájk a közvetlen következményeket mindig fedezi, a túlfeszültség kár, a legtöbb biztosítási fizet felső határ. A csapvíz általi megsemmisítés csak akkor biztosított, ha a víz szivárog, például ha a mosógép szivárog. A lopott tárgyakat csak a biztosító váltja fel rablás vagy betörés esetén. Mindkét esetben döntő jelentőségű, hogy a lopás erővel megtörtént. 2015-ben Németországban a betörések száma közel 10 százalékkal nőtt – országosan, több mint 167 000 betörés számolt be.

Mi nem biztosított

Ha valami esik le, vagy csak szünetet tart, akkor nem biztosított. A biztosítás általában nem fizet, még akkor sem, ha valami ellopott az utcán erő alkalmazása nélkül. A súlyos gondatlanság esetén, például egy billentéses ablakban történő behatolás esetén, csak a megfelelő díjak vesznek át teljes kárt. A természeti katasztrófák, mint az árvizek, árvizek és földrengések, nem tartoznak a háztartási biztosítás körébe. Ehhez a kiegészítő hozzájárulás mellett elemi károkat is fel kell venni. Nem biztosítottak sok régebbi politika – ez a kár által okozott hő tűz nélkül – és robbanás.

A legfontosabb tudnivalók

A háztartási biztosítás akkor érdemes, ha pénzügyileg nem tudná helyettesíteni a holmiját. A biztosítás kiterjed az Ön által okozott ingó vagyon okozta károkra, csapvíz, vihar, betörés és rablás esetén. Biztosítja a kerékpárokat és a természeti veszélyeket is, mint az árvíz. Használjon összehasonlító portálokat az interneten, hogy különböző biztosítóktól kapjon ajánlatokat. A portálok szűrőit azonban szigorúan nem rendezzük. A legolcsóbb megjelenített biztosítás nem automatikusan a legjobb. Ezért gondoskodnia kell arról, hogy a biztosítás jó. Jó biztosítási díjazás a súlyos gondatlanság, a füst és a korom károsodása ellenére, valamint a szállodai költségek visszatérítése.